Η μουσική και το μωρό σας

παιδί μουσική για παιδιάΜπορεί η μουσική να επωφελήσει το παιδί; Σίγουρα. Σκεφτείτε το πώς σας επηρεάζει η μουσική, πώς μια αισιόδοξη μελωδία σας ανεβάζει τη διάθεση και πώς μια απαλή μουσική σας βοηθά να αποκοιμηθείτε. Το μωρό σας επηρεάζεται το ίδιο εύκολα με εσάς. Τα νανουρίσματα έχουν ένα αποδεδειγμένο ιστορικό για την κατευναστική τους επιρροή στα βρέφη, γι αυτό και πολλοί γονείς τραγουδούν στα παιδιά τους για να κοιμηθούν.

Η μουσική μπορεί ακόμη να συμβάλει στην ανάπτυξη των πρόωρων μωρών. Έρευνες έχουν δείξει ότι πρόωρα βρέφη που εκτέθηκαν σε μουσική απέκτησαν περισσότερο βάρος και ισχυρότερο κτύπο στην καρδιά τους. Η μουσική μπορεί να σας ωφελήσει και εσάς. Έχει τη δύναμη να καταπραΰνει τα νεύρα σας και να σας κάνει να έχετε περισσότερη διάθεση για να παίξετε με το παιδί σας.

Μπορεί η μουσική να κάνει ένα μωρό πιο έξυπνο; Μερικοί ειδικοί ισχυρίζονται ότι η εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου κάνει τα παιδιά εξυπνότερα στα μαθηματικά, αλλά το συμπέρασμα αυτό βασίζεται σε έρευνα που επικεντρώθηκε σε μεγαλύτερα παιδιά δεν είναι για τα μωρά και τα μικρά νήπια. Για παράδειγμα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα μαθήματα πιάνου μπορεί να ενισχύσουν τις χωρικές δεξιότητες συλλογισμού του παιδιού. Τα μωρά πάντως φαίνεται να είναι σε θέση να τραγουδήσουν μια μελωδία ακόμα κι αν δεν γνωρίζουν τίποτα για τη μουσική.