Καλοκαίρι ώρα για «καλοκαιρινά»... ρούχα

Καλοκαίρι ώρα για «καλοκαιρινά»... ρούχα

Μια από τις πιο μπελαλίδικες δουλειές του σπιτιού είναι να πακετάρουμε τα χειμερινά ρούχα και να «κατεβάσουμε» τα καλοκαιρινά.

Μη πελαγώνετε.

Όλες γνωρίζουμε πώς να γίνει πιο νοικοκυρεμένα η μετάβαση από χειμερινά σε καλοκαιρινά όμως οι περισσότερες χρειαζόμαστε μια μίνι καθοδήγηση περισσότερο για το "ψυχολογικό της υπόθεσης". Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές και όλα θα σας φανούν πιο εύκολα.

Αφού πλύνετε όλα τα χειμερινά και είναι έτοιμα για φύλαγμα, αγοράστε ειδικές σακούλες φύλαξης ρούχων και επίσης αρωματικά ρούχων (μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας αρωματικά ρούχων με πολύ εύκολο τρόπο).

Τακτοποιήστε τα πουλόβερ μαζί, τις χειμερινές μπλούζες χωριστά, τα παλτό και τα μπουφάν ξεχωριστά, τις χειμερινές παντόφλες και τα παπούτσια σας σε μια άλλη θήκη και βάλτε αρωματικά για να διατηρηθούν καθ’όλη τη σεζόν αποθήκευσης.

Μόλις κατεβάσετε τα καλοκαιρινά τοποθετήστε τα σε φαρδιά επιφάνεια (κρεβάτι, τραπέζι) και ξεκινήστε με την καθαριότητα της ντουλάπας. Αφού τη μοσχομυρίσετε ξεκινήστε ανά είδος:

Κρεμάστε όλα σας τα φορέματα είτε βάσει χρώματος είτε βάσει μήκους.
Έπειτα διπλώστε όλα σας τα μπλουζάκια και αν έχετε βαθιά συρτάρια βάλτε τις έτσι ώστε να μπορείτε να διακρίνετε όλες τις μπλούζες.
Επίσης, καλή σκέψη είναι να τις τακτοποιήσετε πέρα από την χρωματική παλέτα, βάσει του πού τις φοράτε (δουλειά, έξοδο, γυμναστήριο) έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να τις τακτοποιείτε ή να βρίσκετε ότι χρειάζεστε.

Έπειτα κρεμάστε φούστες και παντελόνια με τον αντίστοιχο τρόπο. Εάν έχετε διάθεση να φτιάξετε μερακλίδικα τις ντουλάπες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρεμάστρα με κλιπσάκια και να κρεμάσετε ένα χαρτόνι που θα έχει είτε σχέδιο (παντελόνι, φούστα φόρεμα) και θα κάνετε τα χωρίσματα είτε θα γράφει την κατηγορία. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε όλα σας τα ρούχα ομοιόμορφα τακτοποιημένα.

Αν οι ντουλάπες σας ανοίγουν προς τα έξω, δοκιμάστε να κρεμάσετε στις πόρτες κρεμάστρες και εκεί να τακτοποιήσετε φουλάρια ζώνες, σκουλαρίκια κ.λπ. πάντα φροντίζοντας να μην μπλοκάρουν τις ντουλάπες σας.

Τέλος, γενική συμβουλή που ανανεώνει τη διάθεση, φροντίστε την ίδια μέρα να αλλάξετε σεντόνια και να στρώσετε χρωματιστά, τονίζοντας έτσι την καλοκαιρινή σας διάθεση σε όλο το σπίτι.