Καταναλώστε με προσοχή τα θαλασσινά κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης

Καταναλώστε με προσοχή τα θαλασσινά κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης

Εάν είστε έγκυος πρέπει να προσέχετε τη διατροφή σας και συγκεκριμένα μερικές τροφές που περιέχουν ωμά θαλασσινά. Φρέσκα, ωμά θαλασσινά είναι ενδεχομένως επικίνδυνα, επειδή μπορεί να περιέχουν παράσιτα που μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία του μωρού σας. Ο λόγος που πρέπει να προτιμάτε τα θαλασσινά μαγειρεμένα και όχι ωμά είναι γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες σκοτώνουν τα μικρόβια και τα παράσιτα.

Τα στρείδια και άλλα οστρακοειδή πρέπει να τα αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εκτός και αν είναι μέρος ενός ζεστού γεύματος και έχουν μαγειρευτεί πολύ καλά. Για το ασφαλές μαγείρεμα των θαλασσινών στο σπίτι, πρέπει να τα βράζετε σε μια θερμοκρασία 63 βαθμών Κελσίου για 15 δευτερόλεπτα.Εάν δεν έχετε θερμόμετρο, οι παρακάτω οδηγίες θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν τα θαλασσινά είναι έτοιμα.

-Αφήστε το ψάρι τρία έως τέσσερα λεπτά στην κατσαρόλα μετά που θα τελειώσετε το μαγείρεμα.

-Οι γαρίδες και ο αστακός γίνονται κόκκινοι όταν μαγειρεύονται ενώ η σάρκα γίνεται μαργαριταρένια και αδιαφανής. Τα όστρακα εμφανίζονται γαλακτώδη άσπρα ή αδιαφανή και σκληρά.

-Για τα μαλάκια, μύδια, και στρείδια, κοιτάξτε για το σημείο που το κέλυφος ανοίγει, αυτό δείχνει ότι είναι μαγειρεμένα. Πετάξτε αυτά που παραμένουν κλειστά μετά από το μαγείρεμα.

-Όταν μαγειρεύετε στα μικροκύματα, να περιστρέφετε το πιάτο αρκετές φορές για να σιγουρευτείτε ότι έχει μαγειρευτεί καλά. Αφότου αφήσετε το πιάτο να κρυώσει, ελέγξτε τα θαλασσινά σε διάφορα σημεία με ένα θερμόμετρο για να ελέγξετε εάν έχει φθάσει την κατάλληλη θερμοκρασία.

Πηγή: govastileto.gr