Μήπως μυρίζουν τα παπούτσια των παιδιών σας;

Μήπως μυρίζουν τα παπούτσια των παιδιών σας;

Μήπως τα πόδια των παιδιών σας ή ακόμα και τα δικά σας μυρίζουν πολύ άσχημα; Θα πρέπει να ξέρετε πως δεν είναι μόνο αντιαισθητικό αλλά δεν είναι και υγιεινό. Όταν τα πόδια μυρίζουν, σημαίνει πως έχουν αναπτυχθεί βακτήρια που μπορεί να οδηγήσουν σε δερματίτιδες αλλά και σε ανάπτυξη μυκήτων.

Ακολουθήστε μερικές συμβουλές μας και απαλλαχτείτε από την δυσάρεστη μυρωδιά.

Σόδα

Γεμίστε παλιές κάλτσες με σόδα και βάλτε της στο εσωτερικό του παπουτσιού. Αφήστε τα έτσι για όλο το βράδυ και το πρωί οι μυρωδιές θα έχουν μειωθεί, η τυχόν υγρασία θα έχει απορροφηθεί και θα μυρίζουν πολύ πιο ευχάριστα.

Να μερικές ιδέες για το πώς γενικότερα θα κρατήσετε τα πόδια των παιδιών σας καθαρά και υγιή:

- Πλένετε και να στεγνώνετε πολύ καλά τα πόδια των παιδιών σας ώστε να μην μένει τυχόν υγρασία. Με αυτό τον τρόπο δεν αναπτύσσονται βακτήρια. Για να βγάλετε όλη την υγρασία, βάλτε λίγο ταλκ στα πόδια πριν φορέσετε τα παπούτσια.

- Προτιμήστε βαμβακερές ή μάλλινες κάλτσες ώστε να μπορούν τα πόδια σας να αναπνέουν.

- Προτιμήστε παπούτσια από δέρμα ή από υλικά που αναπνέει, ώστε το πόδι να μην ασφυκτιά και κατά συνέπεια, ιδρώνει υπερβολικά. Οι ειδικοί προτείνουν πως εάν υπάρχει πρόβλημα κακοσμίας, πρέπει να φροντίσετε το παιδί σας να έχει παραπάνω από ένα ζευγάρι παπούτσια ώστε να μπορείτε να τα αερίζετε καλά πριν τα ξαναφορέσει.

- Κάνετε ποδόλουτρο! Σε μια λεκάνη, βάλτε μερικές κούπες μαύρο τσάι και αφήστε το να γίνει χλιαρό. Με αυτό τον τρόπο, σε μια εβδομάδα τα πόδια θα σταματήσουν να μυρίζουν αλλά και να ιδρώνουν όπως πριν.