Μωρό 20 μηνών πέθανε από τον ιό Γρίπης τύπου Α

Μωρό 20 μηνών πέθανε από τον ιό Γρίπης τύπου Α

Μια είδηση που συγκλόνισε γονείς σε Ελλάδα και Κύπρο προ ολίγων ημερών ήταν εκείνη όπου ένα μωρό πέθανε από τον ιό της γρίπης τύπου Α. 

Τι συνέβη;

Το μωρό μεταφέρθηκε το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής στο Γενικό Νοσοκομείου Λεμεσού από ιδιώτη παιδίατρο και αμέσως κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Δυστυχώς το μωρό εξέπνευσε τα ξημερώματα της Δευτέρας. 

Σε δηλώσεις του, στο ΡΙΚ ο ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης που πραγματοποίησε την νεκροψία – νεκροτομή ανέφερε πως ο θάνατος του βρέφους προήλθε από πνευμονία με σηψαιμία, που προκλήθηκαν από γρίπη Α.

Τεστ για την γρίπη Α

Σημείωσε ότι στο νοσοκομείο διενεργούνται δυο τεστ για την γρίπη Α, ένα γρήγορο και ένα πιο αργό. «Το γρήγορο τεστ δεν είναι αξιόπιστο και οι γονείς δεν πρέπει να εφησυχάζονται από τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εξέτασης αλλά πρέπει να προχωρούν και στη διενέργεια του αργού τεστ».

Με τη σειρά της η ιατροδικαστής, Αγγελική Παπέττα, ανέφερε στο πως «υπήρξε εικόνα πνευμονίας και σηψαιμίας», ενώ κληθείσα να αναφέρει κατά πόσο πρόκειται για περιστατικό γρίπης Α, είπε πως ο ιός που προκάλεσε τα συμπτώματα αυτά θα εξακριβωθεί επίσημα μέσα από τις ιστοπαθολογικές και εξειδικευμένες μικροβιολογικές εξετάσεις στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. «Αναμένουμε να μας δείξουν ακριβώς ποιο μικρόβιο, ποιος ιός ήταν», συμπλήρωσε.