Νεαρή γυναίκα γέννησε μόνη της..

Νεαρή γυναίκα γέννησε μόνη της..

Νεαρή γυναίκα γέννησε μόνη της στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας!

Βιαστικό ήταν το μωράκι που έφερε στον κόσμο το μεσημέρι μια νεαρή μητέρα στην Ιεράπετρα, η οποία μεταφέρθηκε λόγω της ταχύτατης εξέλιξης του τοκετού στο νοσοκομείο της πόλης.

Ωστόσο, στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ιεράπετρας το οποίο ως γνωστόν αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα με ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, δεν υπήρχε μαιευτήρας – γυναικολόγος για να αναλάβει την επίτοκο, αλλά ούτε καν οργανωμένη γυναικολογική κλινική.

Οι μαίες του νοσοκομείου που φρόντισαν τη νεαρή μητέρα διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε η πολυτέλεια του χρόνου για να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο η γυναίκα που είχε φτάσει με πόνους του τοκετού στο τελευταίο στάδιο, αφού κινδύνευε να γεννήσει στο … δρόμο.

Έτσι, η εμπειρία των μαιών και η φύση υπήρξαν καταλυτικοί παράγοντες για να εξελιχθεί ο τοκετός ομαλά και να φέρει στον κόσμο η νεαρή μητέρα το υγιέστατο μωράκι της, μόνη της χωρίς τη συνδρομή εξειδικευμένου γιατρού.

Μετά τον τοκετό, σύμφωνα με το radiolasithi.gr, τόσο η λεχώνα όσο και το μωρό μεταφέρθηκαν για στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου λειτουργεί Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική.

πηγή: cretapost.gr