Νέο πειραματικό εμβόλιο κατά της γρίπης

Universal-Flu-Vaccine1Νέο πειραματικό εμβόλιο κατά της γρίπης υπόσχεται εφ’ όρου ζωής προστασία στο μέλλον.

Γερμανοί επιστήμονες στο Ινστιτούτο Φρίντριχ-Λέφλερ, δηλώνουν αισιόδοξοι για την ανακάλυψη αυτού του νέου πειραματικού εμβολίου που υπόσχεται ταχύτατη και μακρόχρονη, πιθανόν για όλη τη ζωή, προστασία του ανθρώπου από τον ιό της γρίπης.

 

Δοκιμές σε πειραματόζωα έγιναν με πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι Γερμανοί επιστήμονες στηρίζουν το εμβόλιο τους σε ένα και μόνο μόριο που σχετίζεται με το DNA.

Εάν πράγματι αποδειχτεί η αποτελεσματικότητα αυτού του νέου είδους εμβολίου, τότε οι φαρμακευτικές εταιρίες θα χρειάζονται πολύ λιγότερο χρόνο για να παράγουν τα νέα εμβόλια. Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ στην άμεση και μαζική καταπολέμηση της γρίπης.

Οι Γερμανοί επιστήμονες δήλωσαν επίσης, ότι η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος των πειραματόζωων ήταν ίδια ή και καλύτερη από ότι στα συμβατικά εμβόλια. Επίσης ήταν εξ ίσου αποτελεσματικά σε πολύ νέα και σε πολύ γέρικα ζώα, γεγονός που δεν συμβαίνει με τα τωρινά εμβόλια.

Ένα ακόμη πλεονέκτημά τους είναι ότι δεν χρειάζεται να διατηρηθούν στο ψυγείο.

Ίσως, στο μέλλον, να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης σε παιδική ηλικία, και αυτό να μας προστατεύει για πολλά χρόνια ή και για όλη τη ζωή μας!