Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ κοντά στα παιδιά στο Νεπάλ

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ κοντά στα παιδιά στο Νεπάλ

Επισκέφθηκε κέντρο που υποστηρίζει η UNICEF, 6 μήνες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Ο Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της UNICEF Ντέιβιντ Μπέκαμ, πραγματοποίησε πρόσφατα επίσκεψη στο Νεπάλ, έξι μήνες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που συγκλόνισαν τη χώρα. Ο δημοφιλής ποδοσφαιριστής, συναντήθηκε μεταξύ άλλων με παιδιά σ’ ένα προσωρινό κέντρο εκμάθησης, το οποίο δημιουργήθηκε στο Κατμαντού, με την υποστήριξη της UNICEF.

Τα πλέον πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά που δεν πηγαίνουν στο σχολείο για παρατεταμένες χρονικές περιόδους μετά από μια καταστροφή είναι όλο και λιγότερο πιθανό να επιστρέψουν ξανά σε αυτό. Το σχολείο που επισκέφθηκε ο Μπέκαμ, είναι ένα από τα 1.500 προσωρινά κέντρα εκμάθησης που η UNICEF βοήθησε να δημιουργηθούν μετά τους σεισμούς που κατέστρεψαν 34.500 αίθουσες διδασκαλίας.

«Όταν έγιναν οι σεισμοί πριν από έξι μήνες, όλοι είδαμε αυτές τις φριχτές εικόνες στις ειδήσεις με τα ισοπεδωμένα σπίτια και σχολεία και τους ανθρώπους τριγύρω από τα συντρίμμια. Έτσι, πολλά παιδιά έχασαν τα πάντα εκείνη τη μέρα, τα σπίτια τους, τα σχολεία τους, τους γονείς τους, τη ζωή τους», υπογράμμισε σχετικά ο Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της UNICEF Ντέιβιντ Μπέκαμ, μετά το πέρας της επίσκεψης.

Και συμπλήρωσε: «Αυτό που δεν βλέπουμε τόσο συχνά και το οποίο είμαι εδώ για να φωτίσω, είναι το πώς οργανισμοί όπως η UNICEF βοηθούν αυτά τα παιδιά ν’ ανακάμψουν μετά από μια καταστροφή. Η UNICEF έχει δημιουργήσει προσωρινά σχολεία, όπως αυτό, σε όλη τη χώρα για να εξασφαλίσει πως τα παιδιά που επλήγησαν από το σεισμό δεν θα χάσουν το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση. Πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν χάσει τους γονείς και τους φίλους τους, ή έχουν δει τα σπίτια τους να καταστρέφονται, αλλά τώρα χάρη στην UNICEF έχουν κάπου να μάθουν, να παίξουν και να μιλήσουν για το τι τους συνέβη. Εδώ μπορεί να είναι και πάλι παιδιά».

Κατά το διάστημα αυτών των έξι μηνών μετά το σεισμό, η UNICEF έχει εμβολιάσει περισσότερα από 50.000 παιδιά ενάντια σε ασθένειες όπως η πολιομυελίτιδα, η ιλαρά και η ερυθρά και έχει δημιουργήσει προσωρινά νοσοκομεία και κέντρα υγείας για ν’ αντικατασταθούν εκείνα που καταστράφηκαν. Εθελοντές στον τομέα της υγείας, που έχουν εκπαιδευτεί από τη UNICEF, έχουν προσεγγίσει περίπου 500.000 παιδιά, για να εξασφαλίσουν ότι λαμβάνουν τη σωστή διατροφή, ενώ η UNICEF έχει συνεργαστεί με την κυβέρνηση του Νεπάλ για να βεβαιωθεί ότι τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό.

Για την προστασία των παιδιών από την αυξανόμενη απειλή της βίας, του trafficking και της εκμετάλλευσης, η UNICEF βοήθησε να δημιουργηθούν σταθμοί ελέγχου μεταξύ των επαρχιών και κατά μήκος των συνόρων με την Ινδία και την Κίνα. Εκπαιδευμένο προσωπικό, εντοπίζει τα ευάλωτα παιδιά που φθάνουν στους σταθμούς κι έτσι μέχρι στιγμής 338 παιδιά έχουν σωθεί από το να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης και κακοποίησης.

Ενισχύστε τα προγράμματα της UNICEF για τα παιδιά στο Νεπάλ.

Πηγή:unicef.gr 

 

Βάρη: Ρομά προσπάθησαν να απαγάγουν 3χρονο μέσα σε σούπερ μάρκετ (video)

Κοινόχρηστο ψυγείο για τους άστεγους

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η ACS δίπλα στους πρόσφυγες