Οι αλλαγές στο γυναικείο στήθος στα 20, στα 30 και στα 40

Οι αλλαγές στο γυναικείο στήθος στα 20, στα 30 και στα 40

Με τα χρόνια το σώμα μας αλλάζει κι ενώ πολλές γυναίκες γνωρίζουν τα πάντα για τις αλλαγές στο πρόσωπό τους και πώς μπορούν να αποφύγουν τις ρυτίδες, για παράδειγμα, λίγες ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει με το στήθος.

Οι αλλαγές στο γυναικείο στήθος στα 20, στα 30 και στα 40 δεν έχουν να κάνουν μόνο με την εμφάνιση αλλά και με το πώς το αισθανόμαστε. Για αυτό καλό είναι να ξέρουμε ποιες αλλαγές συμβαίνουν ώστε να μην πανικοβαλλόμαστε.

Στα 20: Είναι μια δεκαετία κατά την οποία μπορεί να διακυμανθεί το μέγεθος του στήθους για διάφορους λόγους. Πρόκειται για μια περίοδο που κατασταλάζουμε στα κιλά που θα έχουμε πάνω-κάτω ως ενήλικες, ο μεταβολισμός αρχίζει να μειώνεται κι έτσι το στήθος μπορεί να επηρεαστεί καθώς παίρνουμε ή χάνουμε κιλά. Οι 20χρονες μπορεί επιπλέον να έχουν αλλαγές και στον κύκλο τους, το οποίο σημαίνει και ορμονικές αλλαγές. Οποιαδήποτε μεγάλη αλλαγή στο στήθος κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας καλό είναι να ελεγχθεί από τον γιατρό σας.

Στα 30: Η εγκυμοσύνη που συνήθως έρχεται σε αυτή την ηλικία, αλλάζει το γυναικείο στήθος. Μετά την εγκυμοσύνη αλλά και τον θηλασμό μπορεί να έχει διαφορετικό μέγεθος από την αύξηση και τη μείωση του βάρους, ενώ μπορεί να εμφανιστούν ραγάδες ή και πτώση σε περιπτώσεις που η αυξομείωση κιλών είναι μεγάλη.

Στα 40 και τα 50: Η εμμηνόπαυση μειώνει την παραγωγή οιστρογόνων και ο ιστός του στήθους αντικαθίσταται από λίπος. Έτσι το στήθος σε αυτές τις ηλικίες γίνεται πιο μαλακό και λιγότερο στητό. Μάλιστα η διαδικασία αυτή δεν συμβαίνει σε ολόκληρο το στήθος αμέσως αλλά τμηματικά για αυτό κάποια σημεία μπορεί να τα αισθάνεστε σαν να ήταν όγκος. Οι γιατροί προειδοποιούν τις γυναίκες που περνούν από εμμηνόπαυση να ελέγχουν συνέχεια το στήθος τους ειδικά όταν τα επίφοβα σημεία είναι σφιχτά και όχι μαλακά.

Πηγή: kathimerini.gr