Ομοιοπαθητική για παιδιά

Η Ομοιοπαθητική είναι ένα σύστημα ιατρικής γνώσης και θεραπείας, το οποίο γεννήθηκε πολύ πρόσφατα, στις αρχές του 19ου αιώνα, από τον Samuel Hanneman.

O Hanneman, σαν φιλόσοφος και εμβριθής μελετητής τόσο του ανθρώπινου σώματος, όσο και της ιατρικής, οδηγήθηκε στην αρχαία ελληνική ιατρική σκέψη, από την οποία υιοθέτησε το Νόμο των Ομοίων: «τα όμοια των ομοίων εισί ιάματα» (Ιπποκράτης, Άπαντα τα Έργα, Περί τόπων των κατά άνθρωπον).

Χρησιμοποιώντας λοιπόν αυτή την φιλοσοφική βάση, μαζί με την γνώση των βοτάνων αλλά και τις γνώσεις αλχημείας που είχε, (η αλχημεία ανθούσε στην εποχή του και από αυτήν προέκυψαν η σύγχρονη Βιοχημική Ιατρική και η Ομοιοπαθητική Ιατρική), παρήγαγε μέσα από ενδελεχή μελέτη, ένα καινούργιο θεραπευτικό εργαλείο: το ομοιοπαθητικό φάρμακο.

  • Η θεραπευτική αποτελεσματικότητα αλλά και η ασφάλεια του ομοιοπαθητικού φαρμάκου, δημιούργησαν με ταχύτατους ρυθμούς, το θεραπευτικό σύστημα της Ομοιοπαθητικής.
  • Η Ομοιοπαθητική είναι μια ασφαλής και οικονομική μέθοδος αντιμετώπισης των νοσημάτων των παιδιών, από την γέννα μέχρι την ενηλικίωση τους.

Θα παραθέσουμε μερικά Βασικά Ομοιοπαθητικά φάρμακα και τρόπους για να φτιάξετε ένα δικό σας φαρμακείο με λίγα έξοδα.

Για να φτιάξετε ομοιοπαθητικό φαρμακείο, χρειάζεστε μπουκαλάκια και αλκοόλη (είτε ρακί) όπου θα διαλύσετε μέσα την μια κάψουλα που θα αγοράσετε από το φαρμακείο.

Το κόστος της κάψουλας είναι περίπου 1,5 ευρώ. Εάν το βάλετε σε ένα μπουκαλάκι 10μλγ. θα έχετε πολλές δόσεις χωρίς άλλα έξοδα, καθότι μια σταγόνα μετά από το μπουκαλάκι, θα είναι μια δόση από το φάρμακο.

Πώς γίνεται αυτό θα αναρωτηθείτε; Γίνεται γιατί τα ομοιοπαθητικά δεν είναι χημικά φάρμακα, δεν είναι βιταμίνες, δεν είναι βότανα, όπου παίζουν ρόλο οι ποσότητες. Τα ομοιοπαθητικά είναι πληροφορία και εάν το μετρήσουμε με μετρητή τάσης θα δούμε ότι υπάρχει ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο της φίλης ιατρού και φυσικού Αλεξάνδρας Δεληνίκου με τίτλο «Ομοιοπαθητική Ιατρική» θα λύσει πολλές απορίες για την Ομοιοπαθητική γιατί εξηγεί επιστημονικά το ομοιοπαθητικό φάρμακο με βάση την σύγχρονη κβαντική φυσική.

Βασικά Ομοιοπαθητικά Φάρμακα για πρώτες βοήθειες σε παιδιά:

Arnica 30ch

Για μωλωπισμούς και χτυπήματα.

Μετά από κάθε χτύπημα του παιδιού σε οποιοδήποτε σημείο στο σώμα, η άρνικα μειώνει την αιμορραγία και αποκαθιστά το τραύμα πολύ συντομότερα.

Belladonna 30ch

Σε υψηλούς πυρετούς, που ξεκινούν απότομα και γρήγορα, με κόκκινα μάγουλα, κρύα άκρα και σε παθήσεις όπως ωτίτιδες, αμυγδαλίτιδες, ημικρανίες. Σημαντικά είναι τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν πρώτα και όχι τόσο το όνομα της νόσου, αλλά η γλώσσα της φύσης που μας υποδεικνύουν τα συμπτώματα και το ΟΜΟΙΟ φάρμακο.

Bryonia 30ch

Βήχας, πονάει ο πνεύμονας όταν βήχει, πνευμονίες, δίψα, θέλει να μείνει μόνος του, αλλά και τραυματισμοί όπως τενοντίτιδες, που η παραμικρή κίνηση προξενεί πολύ πόνο.

Hepar Sulphur 30ch

Πονόλαιμος, μεγάλο κρύο σε όλο το σώμα, ρίγος

Mercurius Solubilis 30ch

Αμυγδαλίτιδες με πυρετό, χειροτερεύει την νύχτα, σάλια στο μαξιλάρι

Δίνετε το φάρμακο και περιμένετε την αντίδραση του οργανισμού. Το σωστό ομοιοπαθητικό φάρμακο θα δουλέψει και τα συμπτώματα θα υφεθούν

Μια τεχνική στην δοσολογία είναι 30ch, 3 φορές την ημέρα για 2 ημέρες, εάν δεν έχει γίνει τίποτα σημαίνει πως δεν έχουμε κάνει σωστή επιλογή φαρμάκου. Το σωστό ομοιοπαθητικό φάρμακο πάντα θα δράσει, ο νόμος των ομοίων είναι ένας νόμος της φύσης και είναι μια πραγματικότητα.

Σημαντικό είναι επίσης να θυμόμαστε,  πως όταν μια νόσος έχει συνεχείς υποτροπές, είναι σημάδι ότι το παιδί χρειάζεται ένα φάρμακο για την ιδιοσυγκρασία του και όχι μόνο για την οξεία νόσο. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε έναν ομοιοπαθητικό, παιδίατρο κατά προτίμηση, για να αναλάβει το παιδί σε όλα τα επίπεδα. Εάν δεν
υπάρχει ή δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία σαν ομοιοπαθητικός, μπορείτε να επιλέξετε τον παιδίατρο που ήδη έχετε και έναν έμπειρο ομοιοπαθητικό γιατρό ή θεραπευτή που να έχει καλές συστάσεις.

Εύχομαι να σας φανούν χρήσιμα τα παραπάνω.

Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος