Οργανώνοντας το living room

living room sΤο living room, ή το καθιστικό μας είναι το «οικογενειακό μας δωμάτιο», το δωμάτιο δηλαδή, που όλη η οικογένεια περνάει τον περισσότερο χρόνο της. Είναι ίσως, μαζί με την κουζίνα το πιο ζωντανό δωμάτιο του σπιτιού μας.

Στο δωμάτιο αυτό, που έχει πάρει τη θέση του κλασικού σαλονιού, που δεν τολμούσαμε να πατήσουμε παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια, μικροί και μεγάλοι, για να μιλήσουν, να παρακολουθήσουν τηλεόραση, να ακούσουν μουσική, να δεχτούν τους φίλους τους και να χαλαρώσουν από την ένταση της ημέρας.

Είναι πολύ σημαντικό το δωμάτιο αυτό να είναι καλά οργανωμένο. Διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να επικρατήσει χάος , με αποτέλεσμα εκνευρισμό και κακή διάθεση.

Ας δούμε λοιπόν μερικές απλές συμβουλές που μπορεί να κάνουν την καθημερινότητα μας λίγο πιο εύκολη και το καθιστικό μας τον πιο όμορφο χώρο του σπιτιού μας!

• Αν κάθε μέρα ψάχνετε με νεύρα να βρείτε το τηλεκοντρόλ κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ σας, ηρεμήστε και τοποθετήστε όλα τα τηλεχειριστήρια που χρησιμοποιείται σε ένα συρτάρι ή σε κάποιο κουτί με καπάκι κοντά στον καναπέ σας.
• Μην αφήνετε τα περιοδικά και τις εφημερίδες να σχηματίζουν «βουνά» στο καθιστικό σας. Ανακυκλώνετε όλα τα παλιά, ή μπορείτε να τα δώσετε σε νοσοκομεία και ιατρεία για τους χώρους αναμονής. Το διαδίκτυο έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας. Πολλά περιοδικά και εφημερίδες μπορούμε να τα διαβάσουμε on line! Αν υπάρχει κάποιο άρθρο που θέλετε οπωσδήποτε να κρατήσετε, κόψτε τη σελίδα. Θα χρειαστείτε σαφώς λιγότερο χώρο από το να κρατήσετε όλο το περιοδικό.
• Ταξινομείστε και αποθηκεύσετε όλα τα DVD και τα CD σας. Υπάρχουν θήκες και ράφια ή ότι άλλο σας αρέσει για να είναι όλα τοποθετημένα με τάξη και να τα βρίσκετε πιο εύκολα.
• Ορίστε μία «παιδική γωνιά»! Επιτρέψτε στο παιδί σας να έχει μία δική του γωνιά στο καθιστικό. Έτσι θα μπορείτε να είσαστε μαζί, ενώ αυτό θα παίζει και θα έχει τα παιχνίδια του στο δικό του χώρο και όχι απλωμένα σε όλο το δωμάτιο. Επίσης το βράδυ θα τα συγκεντρώνεται όλα στο δικό του καλάθι χωρίς να χρειάζεται να τα πηγαινοφέρνετε στο δωμάτιο του.
• Όταν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια, είναι απαραίτητο να υπάρχει το καλάθι ή το πλαστικό κουτί για τα παιχνίδια τους, σε μια γωνιά του καθιστικού ή του δωματίου όπου συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδία θα βρίσκουν όλα τα παιχνίδια τους εύκολα και εσείς θα μπορείτε να τα μαζεύετε γρήγορα, σε μια ξαφνική επίσκεψη, ή όταν θέλετε να χαλαρώσετε σε ένα τακτοποιημένο δωμάτιο.
• Τέλος, προσπαθήστε να μην αφήνετε ρούχα ή κάποια κουβέρτα που χρησιμοποιήσατε στο καθιστικό σας. Είναι πολύ πιο απλό να συμμαζέψουμε το δωμάτιο μας παρά να μας εκνευρίσει η ακαταστασία που υπάρχει γύρο μας.

Οργάνωση, ηρεμία και φαντασία χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε με τους μικρούς, αγαπημένους διαβολάκους μας!

Αξίζει να προσπαθήσουμε.