Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου που «εγκαθίσταται μόνο του»

Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου που «εγκαθίσταται μόνο του»

Το πρώτο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου που «εγκαθίσταται μόνο του» θα είναι σε λίγους μήνες γεγονός.

Και ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κάποιο είδος επιστημονικής φαντασίας, το κάθισμα αυτό θα είναι σε λίγο γεγονός, από την εταιρία «4moms».

«Τέσσερα στα πέντε καθίσματα αυτοκινήτων δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά, δήλωσε ο Rob Daley, διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας. Έχουμε δημιουργήσει ένα ρομπότ στη βάση του καθίσματος αυτοκινήτου, έτσι ώστε να τοποθετείται μόνο του, πάντα σωστά, και κάθε φορά που βάζετε το παιδί στο κάθισμα, αυτό επαληθεύει τη σωστή του εγκατάσταση».

Η διαδικασία της "αυτό–εγκατάστασης" ξεκινά με εφαρμογή του smarthphone που καθορίζει αν το κάθισμα είναι τοποθετημένο στο σωστό επίπεδο.

Οι γονείς μπορούν να σαρώσουν τον αριθμό ταυτοποίησης του οχήματος (barcode του αυτοκινήτου) για να βρουν τις πληροφορίες του μοντέλου, επιτρέποντας στην εφαρμογή να εντοπίσει την καλύτερη θέση για το κάθισμα και τη σωστή θέση του μάνταλου της βάσης.
Η εφαρμογή τότε αναλαμβάνει, καθοδηγώντας τον χρήστη να συνδέσει τους συνδέσμους του καθίσματος του αυτοκινήτου με τους ιμάντες, ελέγχοντας τις συνδέσεις, τη σωστή ευθεία βάση (εμφανίζεται ένα μήνυμα επιβεβαίωσης όταν είναι εντάξει), και ασφαλίζοντας το σφιχτά στη θέση του.

Σε τακτικά χρονικά διαστήματα συνεχίζει να ελέγχει αν όλα είναι σωστά, μέχρι να απομακρυνθεί το κάθισμα, μια διαδικασία που απαιτεί μόνο το πάτημα ενός κουμπιού.

Το κάθισμα αυτό έχει πιστοποιηθεί από την Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιδάκια από 1.800 κιλά έως 13.600 και ύψος 83 εκατοστά.

Βέβαια δεν θα είναι φτηνό και μάλλον θα κοστίζει γύρω στα 500 δολάρια!

Αλλά όπως λέει ο Daley «είμαστε έτοιμοι να λύσουμε ένα πραγματικό πρόβλημα που θα χαρίσει στους γονείς ηρεμία»!

Μπορούμε να βάλουμε τιμή σε αυτό; Μάλλον όχι!

infant car seat back-1

infant car seat lifestyle front

Σπάνια ονόματα για κοριτσάκια