Γιορτινά ψώνια με τα παιδιά, 7 tips για να περάσουμε όλοι καλά!

γράφει η Αναστασία Φωκά, Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Κατά την περίοδο των γιορτών βγαίνουμε για ψώνια πολύ περισσότερο από ότι στην καθημερινότητά μας.

Είναι η εποχή που θα αγοράσουμε δώρα. Θα βγούμε να χαζέψουμε τις βιτρίνες και να αγοράσουμε ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, λαμπάκια, χριστουγεννιάτικα δέντρα, όμορφα στολίδια παντού για να κάνουν τα ψώνια μας ακόμη πιο ευχάριστα.

Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να βγεις στα μαγαζιά παρέα με τα παιδιά; Μην μου πεις ότι δεν το έχεις πάθει; Eσύ να θες να διαλέξεις και εκείνα να γκρινιάζουν με αποτέλεσμα να φεύγεις έχοντας πάρει τα μισά;

Εμένα μου έχει συμβεί αρκετές φορές και να σου πω την αλήθεια δεν μου ήταν πολύ ευχάριστο. Η εμπειρία μου, μου έμαθε ότι όταν πηγαίνεις για ψώνια με τα παιδιά πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος, να έχεις εναλλακτική λύση όταν εκείνα κουραστούν. Είναι σημαντικό να μην εκνευριστείς, ο εκνευρισμός δεν βγάζει πουθενά. Με ψυχραιμία και καλό προγραμματισμό μπορείς να περάσεις καλά με τα παιδιά σου στα μαγαζιά.

  • Εξήγησε τους πριν βγείτε από το σπίτι τι πρέπει να αγοράσετε και σε πόσα μαγαζιά θα πάτε.
  • Φτιάξε τους μια λίστα με τα ψώνια, να σημειώνουν πάνω και να σε βοηθάνε όποτε χρειαστείς.
  • Πάρε μαζί σου το αγαπημένο τους σνακ, είναι σημαντικό να έχουν κάτι να φάνε όταν πεινάσουν.
  • Πάρε μαζί σου μπλοκ, μαρκαδόρους, αυτοκόλλητα, όταν δεις ότι αρχίζουν να κουράζονται κάντε ένα διάλειμμα.
  • Μην ξεχάσεις το αγαπημένο τους αρκουδάκι\παιχνίδι ανάλογα με την ηλικία τους.
  • Πάρε μαζί σου το αγαπημένο τους παραμύθι να ξεφυλλίζουν όσο εσύ διαλέγεις.
  • Άφησε τα να διαλέξουν κάτι για να νιώσουν ότι συμμετέχουν στη διαδικασία.

 

Αναστασία Φωκά

Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Ήρθε η ώρα να συστηθώ λοιπόν, είμαι η Αναστασία, ψυχολόγος, μαμά του Ερμή και της Ίριδας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, αγαπώ να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, να μαγειρεύω, να διαβάζω βιβλία, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω τα ταξίδια, το καλό κρασί, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου. Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας - anastasiasworld.gr