Ποιά είναι η χειρότερη μέρα των γιορτών

Ποιά είναι η χειρότερη μέρα των γιορτών

Οι γιορτές αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για ξεκούραση, χαλάρωση και δημιουργία όμορφων αναμνήσεων.

Υπάρχει όμως και μια μέρα της εορταστικής περιόδου, η οποία αναδεικνύεται ως η χειρότερη απ' όλες, καθώς τότε ξεσπούν οι περισσότεροι ενδοοικογενειακοί καυγάδες.

Ποια είναι αυτή; Όπως είναι αναμενόμενο, η τελευταία μέρα των γιορτών, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.
Την μέρα αυτή οι περισσότεροι επιστρέφουν σπίτι από τις επισκέψεις που έκαναν στους συγγενείς τους και πολλοί ετοιμάζονται να πάνε στη δουλειά την επομένη.

Καθώς λοιπόν η οικογένεια βρίσκεται συγκεντρωμένη στο αυτοκίνητο, αρχίζει ο σχολιασμός όσων έλαβαν χώρα γύρω από το εορταστικό τραπέζι και ο καυγάς δεν αργεί να ανάψει, σύμφωνα με το 42% των 2.000 εθελοντών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση.

Οι αιτίες διαμορφώνονται σύμφωνα με τα ποσοστά ως εξής:

  • Τα κακεντρεχή σχόλια των συγγενών ένθεν κακείθεν (18% των ερωτηθέντων)
  • Η ακατάλληλη συμπεριφορά κάποιου μέλους της οικογένειας (15% των ερωτηθέντων)
  • Το γεγονός ότι κάποιοι αρνήθηκαν να βοηθήσουν σε δουλειές, όπως το μάζεμα του τραπεζιού (14%)
  • Η ακαταστασία (12%)

Πέρα από τους καυγάδες, όμως, η μέρα αυτή σηματοδοτεί και την... απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα, με τον έναν στους τρεις να νιώθουν άγχος για τα οικονομικά τους και άλλους τόσους να σκέφτονται ότι παράφαγαν, ενώ το 12% συνειδητοποιεί ότι δεν ξεκουράστηκε αρκετά στη διάρκεια των εορτών.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας ελαστικών KwikFit, που επέλεξε αυτό τον τρόπο για να υπενθυμίσει ότι με τις αυξημένες μετακινήσεις (και απρόοπτα) των εορτών καλό είναι να κάνουμε έναν προληπτικό έλεγχο στο αυτοκίνητό μας.

Πηγή: onmed.gr