Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο παιδικό καρότσι για το νεογέννητο σου: 4 χρήσιμα tips!

Ο ερχομός ενός νέου παιδιού στον κόσμο είναι ίσως η μεγαλύτερη στιγμή ευτυχίας που μπορεί να νιώσει κάθε γονιός και συνδυάζεται από μεγάλη αγωνία αλλά και πυρετώδεις προετοιμασίες.

Από τη δημιουργία του παιδικού δωματίου μέχρι και την αγορά του βασικού εξοπλισμού που θα χρειαστεί μια μέλλουσα μητέρα, όσοι έγιναν ή γίνονται γονείς γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως πρόκειται για ιδιαίτερα απαιτητικές ενέργειες που απαιτούν περισυλλογή, οργάνωση αλλά και έξυπνες κινήσεις.

Μια αγορά που φιγουράρει πρώτη στη λίστα κάθε νέου γονέα είναι φυσικά και η απόκτηση του πρώτου παιδικού καροτσιού. Πόσα χρήματα πρέπει να δαπανήσω; Τι να προσέξω όταν αγοράζω ένα καρότσι; Πόσο μικρό ή μεγάλο να είναι; είναι μόλις μερικές από τις απορίες που έχει – και δικαιολογημένα – ένας νέος γονέας και οι απαντήσεις σε αυτές απαιτούν ιδιαίτερα καλή έρευνα αγοράς αλλά και σωστή ενημέρωση και οργάνωση.

 

Η ασφάλεια είναι το παν!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σε απασχολήσει όταν αγοράζεις ένα παιδικό καρότσι είναι ένα και μοναδικό: η ασφάλεια! Σίγουρα δεν θέλεις να τοποθετήσεις το νεογέννητό σου μέσα σε ένα παιδικό καρότσι που εγκυμονεί κινδύνους, δεν είναι αξιόπιστο ή μπορεί να σε εγκαταλείψει πρόωρα και άδοξα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει ένα υψηλό δίχτυ προστασίας και επιβάλει πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές για τα βρεφικά είδη, μέσα στα οποία συγκαταλέγεται και το παιδικό καρότσι. Πριν προμηθευτείς ένα, συνεπώς, αναζήτησε πληροφορίες για τα πιστοποιητικά ασφαλείας που διαθέτει και εάν είναι σε αρμονία με την ισχύουσα νομοθεσία και τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Λειτουργικότητα και πρακτικότητα

Το παιδικό καρότσι που θα επιλέξεις για τις πρώτες βόλτες με το βρέφος σου πρέπει να διακρίνεται από δύο ακόμη βασικά χαρακτηριστικά: να είναι πρακτικό και λειτουργικό. Ένα καρότσι το οποίο μπορείς να κουβαλάς εύκολα, και άρα να μην είναι βαρύ, και να διαθέτει έξτρα αποθηκευτικούς χώρους για τα βρεφικά είδη που μεταφέρεις μαζί σου, είναι σίγουρα αυτό που χρειάζεται κάθε νέα μητέρα στην καθημερινότητά της. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως εκτός από το βρέφος, μια μάνα μεταφέρει μαζί της αντικείμενα όπως υγρά μαντηλάκια, πάνες, ταλκ, καθαριστικά, μπιμπερό, γάλα, τσάντα με διάφορα προσωπικά αντικείμενα και άλλα.

Ένα καρότσι που θα διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους είναι σίγουρα η κατάλληλη επιλογή, ώστε να μπορεί μια μητέρα που βγαίνει βόλτα ή για ψώνια στην αγορά να μετακινείται με άνεση. Παράλληλα είναι καλό να επιλέξετε ένα καροτσάκι το οποίο θα μαζεύεται και θα μπορείτε εύκολα να το μεταφέρετε με το αυτοκίνητο ή να το τοποθετείτε μέσα στο βρεφικό δωμάτιο, χωρίς να καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο ή να εμποδίζει την εν γένει αισθητική και διακόσμηση του χώρου που έχετε επιμεληθεί με τόσο προσοχή.

 

Προσοχή στο ύφασμα και στην πλάτη

Ένα βρεφικό παιδικό καρότσι που με ακατάλληλο ύφασμα ή πλάτη που δεν προσαρμόζεται εύκολα μπορεί να αποβεί μοιραία αγορά για κάθε νέα μητέρα! Δώστε ιδιαίτερη βάση στην πλάτη του καροτσιού και κατά πόσο είναι εύκαμπτη και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τη στάση του μωρού μέσα σε αυτό, ώστε να είναι άνετο και να μην επηρεάζει την σωματική του ανάπτυξη. Ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή δώστε και στο ύφασμα και τα λοιπά συνθετικά του καροτσιού καθώς ελοχεύει ο κίνδυνος αυτά να προκαλούν αλλεργίες ή δερματικές παθήσεις στο βρέφος σας και αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν το θέλει καμία μητέρα για το παιδί της. Αναζητήστε καρότσια που διαθέτουν βαμβακερά υφάσματα, αντι-ιδρωτικά ενώ καλό θα ήταν το ύφασμα να είναι αποσπώμενο και να αφαιρείται ώστε να μπορείτε να το πλένετε για να παραμένει το καροτσάκι του παιδιού σας καθαρό και αποστειρωμένο.

 

Ψώνισε έξυπνα

Όταν ψωνίζεις βρεφικά είδη, όπως επί παραδείγματι ένα παιδικό καρότσι, σίγουρα αναζητάς προσφορές και ειδικές εκπτώσεις που θα σου διασφαλίσουν μια συμφέρουσα και λογική τιμή. Ένας έξυπνος τρόπος για να αποκτήσεις σε χαμηλή τιμή παιδικό καροτσάκι είναι να κάνεις μια έρευνα αγοράς πριν προχωρήσεις στην απόκτηση αυτού που σε ενδιαφέρει. Σε βρεφικά καταστήματα όπως τα Λητώ ή καταστήματα όπως τα Jumbo είναι πιθανό να βρεις τέτοιου είδους προσφορές και να κερδίσεις χρήματα.

Εάν πάλι θέλεις να επενδύσεις σε ένα καλό και ακριβό βρεφικό καρότσι, το οποίο σπάνια ή και ποτέ δεν βγαίνει σε έκπτωση ή ειδική προσφορά τότε υπάρχει και άλλος έξυπνος τρόπος για να το αποκτήσεις: μπορείς να μειώσεις άλλες δαπάνες σου και να περιορίσεις τα έξοδά σου για προσωπικά αντικείμενα ή είδη σπιτιού, εξοικονομώντας έτσι χρήματα τα οποία στη συνέχεια θα επενδύσεις για την αγορά του πολυπόθητου καροτσιού.

Μια ιδανική εποχή για να το κάνεις αυτό είναι οι εκπτώσεις της “Μαύρης Παρασκευής”. Ψωνίζοντας τα καλλυντικά σου από τις Hondos Center Black Friday 2020 εκπτώσεις, μπορείς να κερδίσεις μέχρι και το -40% ή -60% της αξίας τους ενώ ψάχνοντας αντίστοιχες προσφορές στα Praktiker, στα Jysk ή στα καταστήματα Διάφονο για την Black Friday είναι σίγουρο ότι θα βρεις δεκάδες προϊόντα για το σπίτι που χρειάζεσαι, τα οποία θα αποκτήσεις φθηνότερα και έτσι πάλι θα σου μείνουν χρήματα για να τα επενδύσεις στην αγορά ενός καλού βρεφικού καροτσιού.

Η επιλογή του κατάλληλου παιδικού καροτσιού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πριν επιλέξετε αυτό που θα συντροφεύει εσάς και το βρέφος σας στις καθημερινές σας βόλτες κάντε μια προσεκτική έρευνα αγοράς και καταλήξτε σε αυτό που πληροί τόσο τις προδιαγραφές ασφαλείας αλλά και τις δικές σας ανάγκες για ευκολία, εργονομία και άνεση στις μετακινήσεις σας. Εάν μάλιστα προγραμματίσετε εγκαίρως την απόκτηση ενός νέου καροτσιού είναι πολύ πιθανό να πέσετε πάνω σε εξαιρετικές εκπτώσεις και προσφορές και να επωφεληθείτε από την απόκτηση ενός βρεφικού καροτσιού σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.