στρώνουμε χαλιά

Πώς στρώνουμε σωστά τα χαλιά

Ήρθε η ώρα εκείνη που η ερώτηση: πώς στρώνουμε σωστά τα χαλιά ακούγεται μεταξύ νοικοκυρών. Έτσι, ψαξαμε και σας βρήκαμε έναν εύκολο οδηγό με τα "πρέπει" και "δεν πρέπει" στο στρώσιμο των χαλιών.

Πώς στρώνουμε σωστά τα χαλιά - Κανόνες:

Τα χαλιά, οι μοκέτες και τα κιλίμια, αποτελούν αδιαμφισβήτητα βασικά στοιχεία στην οικιακή διακόσμηση. Ο πλούσιος χρωματικός σχεδιασμός και τα γεωμετρικά σχέδια των χαλιών προσδίδουν στο χώρο μια αίσθηση οικειότητας και δίνουν παράλληλα ένα ξεχωριστό χαρακτήρα μέσα στο σπίτι.

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα χαλιά σε μοντέρνα και κλασικά. Τα πλεονεκτήματα που αποκομίζουμε με το στρώσιμο του σπιτιού μας είναι πολλά και χρήσιμα. Με το στρώσιμο των χαλιών (μοκέτες, κιλίμια, πατάκια κτλ), ενισχύουμε το σπίτι με ζεστασιά, ηχομόνωση, ποιότητα και υψηλή αισθητική.

διαβάστε ακόμη: Πλυντήριο ρούχων: πώς το απολυμάνουμε σωστά

Στην κρεβατοκάμαρα το στρώσιμο του χαλιού γίνεται συνήθως δύσκολη υπόθεση. Πρακτικά, καλύπτουμε το μέρος όπου πατάνε τα πόδια μας όταν σηκωνόμαστε από το κρεβάτι, ωστόσο όταν το χαλί δεν είναι αρκετά μεγάλο βρισκόμαστε μπροστά στο γνωστό δίλλημα, να τραβήξουμε από την πάνω μεριά του κρεβατιού ή από την κάτω. Και εδώ δημιουργείται το λάθος, η αίσθηση του ανασηκωμένου παντελονιού όπως λέμε. Προτιμούμε να αφήνουμε ακάλυπτη την περιοχή που πατάνε τα κομοδίνα παρά τα κάτω πόδια του κρεβατιού.

Στην τραπεζαρία σκοπός μας είναι να αποφύγουμε το φαινόμενου του αγκιστρώματος. Πολλές φορές σε περιπτώσεις που πρόκειται να κάτσουμε στην καρέκλα της τραπεζαρίας ή να σηκωθούμε, τυχαίνει να σκαλώνει η καρέκλα στο χαλί την ώρα της μετακίνησης. Είναι κάτι το ενοχλητικό και για αυτό και μόνο τον λόγο αξίζει να αγοράσουμε για την τραπεζαρία το ιδανικό μέγεθος χαλιού.

Στο καθιστικό, ως συνήθως το μήκος και το πλάτος των χαλιών είναι μεγάλο, ωστόσο αν πρόκειται να αφήσουμε κάτι έξω από το χαλί, προτιμούμε να είναι τα πίσω πόδια από τον καναπέ και από τις πολυθρόνες.

Στο ιδανικό στρώσιμο, τα άκρα του χαλιού κρατούν απόσταση 30 με 35 εκατοστά από την περίμετρο του δωματίου. Επίσης, μην φοβάστε να στρώσετε ένα χαλί πάνω από ένα άλλο χαλί, αυτό δίνει μια ευχάριστη αίσθηση στον χώρο σας.

διαβάστε ακόμη: Πώς καθαρίζω σωστά την κεραμική εστία

Μικρά μυστικά για το στρώσιμο των χαλιών αναρτήθηκε: Νοέμβριος 14th, 2015 από το DecoPlus - spitikaidiakosmisi.gr