αγωγή στους συμμαθητές της 6χρονης

Προληπτική φαρμακευτική αγωγή στους συμμαθητές της 6χρονης

Το τραγικό γεγονός του θανάτου της 6χρονης Εύχαρις συντάραξε όλη την κοινωνία τις προηγούμενες ημέρες. Το μικρό παιδί έχασε τη ζωή της μέσα σε ένα 24ωρο από την εισαγωγή της στο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Αν και υπάρχουν αναφορές σε κρούσμα του ιού της γρίπης Η1Ν1, οι πρώτες αναφορές δείχνουν πως η 6χρονη προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα

Τι συνέβη στο σχολείο της 6χρονης

Οι γονείς στο νηπιαγωγείο που φοιτούσε το παιδί θορυβήθηκαν και δεν έστειλαν τα παιδιά στο σχολείο. Το σχολείο ωστόσο λειτούργησε και μετά από συνεννόηση της Υγειονομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης με την Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα δοθεί προληπτικά χημειοπροφύλαξης στους συμμαθητές της μικρούλας που ήταν στο ίδιο τμήμα.

Χημειοπροφύλαξη θα δοθεί προληπτικά στα παιδιά του τμήματος του νηπιαγωγείου που φοιτούσε η μικρή Εύχαρις, που έχασε τη ζωή της μέσα σε λίγες ώρες από την ώρα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Το κοριτσάκι αποχαιρέτησαν μέσα σε κλίμα αφόρητης οδύνης το μεσημέρι της Δευτέρας οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι της οικογένειας. Εχθές δημοσιεύτηκαν οι μαντινάδες του παππού της 6χρονης που "έσφιξαν" τις καρδιές μας.