Ρούχα εγκυμοσύνης και ομορφιά: Τι πρέπει να προσέχετε

Ρούχα εγκυμοσύνης και ομορφιά: Τι πρέπει να προσέχετε

Είσαστε πολύ χαρούμενη για την εγκυμοσύνη σας αλλά λιγότερο ενθουσιασμένη στην ιδέα ότι θα αποχωριστείτε τα όμορφα ρούχα και παπούτσια σας, για ρούχα εγκυμοσύνης όπως ελαστικά παντελόνια και τεράστιες μπλούζες και γιατί θα κάνετε πολύ καιρό να πατήσετε στο κομμωτήριο.
 
Η αλήθεια είναι πως το σώμα σας αλλάζει, ο οργανισμός σας διαφοροποιείται και πρέπει να το σεβαστείτε. Πολλές μέλλουσες μητέρες όμως, κάνουν λάθος επιλογές που δημιουργούν προβλήματα τόσο σε αυτές όσο και στο μωρό τους.
 
Ακολουθήστε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να είσαστε άνετη και ασφαλής:
 
  • Σας στενεύουν τα παπούτσια; Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τα πόδια σας πρήζονται 2 φορές περισσότερο και μερικές φορές, δεν επανέρχονται στο φυσιολογικό τους μέγεθος. Διαλέξτε άνετα, υφασμάτινα παπούτσια που να μπαίνουν εύκολα. Δεν θα είναι εύκολο να σκύψετε και να δέσετε τα κορδόνια σας όταν θα είσαστε στον ένατο μήνα.
  • Αποφύγετε τα ψηλοτάκουνα. Φορόντας ψηλοτάκουνα παπούτσια κατά την διάρκεια της εγκυνοσύνης, αυξάνετε τον κίνδυνο πτώσης και κατά συνέπεια, βάζετε σε κίνδυνο εσάς και το μωρό σας. Το κέντρο βάρους σας αλλάζει, γεγονός που κάνει το περπάτημά σας διαφορετικό και ασταθές. 
  • Προσοχή στα εσώρουχα. Το στήθος σας μεγαλώνει και η περιφέρειά σας ανοίγει. Μην προσπαθείτε να φορέσετε τα παλιά σας σουτιέν. Αγοράστε ένα καινούργιο που θα σας προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη και άνεση. Επισκεφθείτε ένα κατάστημα ρούχων και συμβουλευτείτε την πωλήτρια. 
  • Τέλος στα χαμηλά παντελόνια. Μπορεί κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σας να ζεσταίνεστε περισσότερο αλλά πρέπει να προσέχετε και την υγεία σας. Η κοιλιά σας δεν πρέπει να είναι εκτεθημένη στο κρύο, προς αποφυγή κρυολογήματος και η μέση σας πρέπει να στηρίζεται και να μην καταπονείται.
  • Εξωτικό μαύρισμα. Τα καλά νέα είναι ότι τα συστατικά του self-tanning είναι αβλαβή, έτσι είναι ασφαλές να τα χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.  Οι λοσιόν και τα σπρέι μαυρίσματος είναι απλά χρώματα που μένουν στην επιφάνεια του δέρματός σας και δεν θα βλάψουν την ανάπτυξη του μωρού σας. Το σολάριουμ όμως είναι μια διαφορετική ιστορία. Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι είναι επιβλαβές για το μωρό σας, αλλά υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι επικίνδυνο για εσάς. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν κάνετε οτιδήποτε. 
  • Να βάψω τα μαλλιά μου; Τα περιορισμένα στοιχεία που είναι διαθέσιμα δείχνουν ότι είναι μάλλον ασφαλές να βάψετε τα μαλλιά σας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μελέτες σε ζώα έδειξαν ότι οι βαφές δεν δημιουργούν προβλήματα στην κύηση. Παρά το γεγονός ότι πολλές γυναίκες έχουν βαμμένα τα μαλλιά τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα ήταν καλό να το αποφύγετε. Λόγω της έντονης μυρωδιάς μπορεί να αισθανθείτε ζαλάδα και αδιαθεσία. Εάν θέλετε να επισκεφθείτε το κομμωτήριο, μια ερώτηση στον γιατρό σας θα σας λύσει όλες τις απορίες.
Τα ρούχα εγκυμοσύνης είναι απαραίτητα κατά τους εννέα αυτούς υπέροχους μήνες που διανύετε. Μπορεί να μην είναι πολύ κομψά αλλά είναι άνετα.
 
Στο κάτω κάτω, αφήστε τον εαυτό σας λίγο απεριποίητο. Η εγκυμοσύνη σας πάει και σας ομορφαίνει!