Σιαμαία δίδυμα μωρά λίγες μόλις ημέρες μετά την εγχείρηση διαχωρισμού

Σιαμαία δίδυμα μωρά λίγες μόλις ημέρες μετά την εγχείρηση διαχωρισμού

Απίστευτες φωτογραφίες δείχνουν σιαμαία δίδυμα μωρά στην Βραζιλία, λίγες μόλις ημέρες μετά την επιτυχημένη εγχείρηση διαχωρισμού τους.

Η επέμβαση κράτησε 26 ώρες και χρειάστηκαν δώδεκα χειρουργοί, έξι αναισθησιολόγοι και οκτώ νοσηλευτές, για να στεφθεί η επέμβαση με επιτυχία και να σωθείη ζωή τους.

Όταν γεννήθηκαν οι αδελφούλες, μοιράζονταν το ήπαρ και την κοιλιακή χώρα.

Τα κοριτσάκια, πέντε μηνών τώρα, γεννήθηκαν σε μία φτωχή οικογένεια από το Σαλβαδόρ και χωρίστηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο φωτογράφος που τράβηξε ορισμένες όμορφες εικόνες των μικρών κοριτσιών όταν ήταν τριών μηνών και ακόμη ήταν ενωμένα, επέστρεψε για να τα φωτογραφήσει τώρα πλέον χωριστά, δύο πανέμορφα κοριτσάκια.
Η εγχείρηση για να χωριστούν η Maria Clara και η Maria Eduarda αναβλήθηκε δύο φορές λόγω βακτηρίων που βρέθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο φωτογράφος που παρακολούθησε όλη την πορεία της ιστορίας των δύο μωρών λέει ότι :
"η κατάσταση τους ήταν δύσκολη, η οικογένεια φτωχή, χρειάστηκαν και θα χρειαστούν πολλές δωρεές. Η μητέρα τους έλεγε ότι κάποιες στιγμές το ένα μωράκι κοιμόταν ενώ το άλλο ήταν ξύπνιο και έπρεπε να το φροντίσει.
Πράγμα πολύ δύσκολο". 

Οι νεαροί γονείς παρά τις δυσκολίες ήταν αισιόδοξοι ότι η χειρουργική επέμβαση θα τους χαρίσει μία καλή ζωή.
Έτσι και έγινε. Το ιατρικό προσωπικό παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας των δύο μικρών, μέρα με τη μέρα. Η Maria Clara έχει ανάγκη λίγο ακόμη από ιατρική βοήθεια στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center η επιβίωση των σιαμαίων διδύμων κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένη είναι.
Περίπου το 40 με 60% γεννιούνται νεκρά και δυστυχώς περίπου το 35% επιβιώνει μόνο για μία μέρα.

Παρόλο που σιαμαία δίδυμα σπάνια καταγράφονται (περίπου 1 ανά 200.000 γεννήσεις) πάντοτε είναι του ιδίου φύλου, επειδή αναπτύσσονται από το ίδιο γονιμοποιημένο ωάριο και μοιράζονται τον ίδιο πλακούντα. Τα δίδυμα εμφανίζονται είτε όταν μία γυναίκα απελευθερώνει δύο ωάρια αντί για ένα ή παράγει ένα ωάριο που χωρίζει αφού έχει γονιμοποιηθεί.

Αν και υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη, η πιο κοινή μορφή των σιαμαίων διδύμων είναι η σύνδεση στο άνω μέρος του κορμού.

Απολαύστε τη Maria Clara και τη Maria Eduarda στην αγκαλιά των γονιών τους. Δύο ξεχωριστά, παχουλά και όμορφα κοριτσάκια.

siamezepostafter3

siamezepostafter5

siamezepostafter6

siamezepostafter7

siamezepostafter8