Συναγερμός για το επικίνδυνο παιχνίδι «chili pepper»

 – Μαθητές με εγκαύματα

Σε συναγερμό οι αρχές μετά το νέο επικίνδυνο παιχνίδι "chili pepper" που εξαπλώνεται στα σχολεία της Γαλλίας.

Οι μαθητές παίρνουν στο σχολείο καυτερές πιπεριές (εξ ου και η ονομασία «chili pepper»), τις ανοίγουν, τις τρίβουν και ρίχνουν ό,τι μένει στα μάτια ή το στόμα ανυποψίαστων συμμαθητών τους.

Η γαλλική αστυνομία προειδοποιεί για τη νέα πρόκληση «chili pepper» στα social media που εξαπλώνεται στα σχολεία.

Οι αρχές στη βόρεια περιοχή Pas-de-Calais έχουν εκδώσει προειδοποίηση για τους γονείς. «Μια νέα επικίνδυνη πρόκληση έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε σχολεία και social media. Είναι το «chili pepper» παιχνίδι».

Εξηγούν ότι κάποιοι μαθητές παίρνουν στο σχολείο καυτερές πιπεριές και αφού τις τρίψουν ρίχνουν το μείγμα στα μάτια και το στόμα συμμαθητών τους.

Ορισμένοι μάλιστα τρίβουν την ουσία από τις καυτερές πιπεριές στο δέρμα τους με αποτέλεσμα να παθαίνουν «σοβαρά εγκαύματα».

Μαθητές με εγκαύματα από το «chili pepper» game
«Δεδομένου ότι η πρόληψη παραμένει η αποτελεσματικότερη μέθοδος για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, είναι απαραίτητο να μιλήσουμε ανοιχτά με τους νέους για τους κινδύνους του παιχνιδιού. Να είστε προσεκτικοί».

Γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τουλάχιστον 3 μαθητές υπέστησαν εκγαύματα αφού έπαιξαν το επικίνδυνο παιχνίδι στην κοινότητα Romilly-sur-Seine. Δύο από αυτούς είχαν υποστεί εγκαύματα.

Πηγή: RT - newsit.gr