Τα πλεονεκτήματα του παιδικού σταθμού

Τα πλεονεκτήματα του παιδικού σταθμού

Τι το καλύτερο, από το να αισθάνεστε «εκτός υπηρεσίας» ξέροντας όμως ότι το μικρό παιδί σας είναι σε ένα ασφαλές και με εξαιρετική φροντίδα περιβάλλον; Αυτό είναι ένα από τα πολλά προνόμια του παιδικού σταθμού.

Ο παιδικός σταθμός ετοιμάζει τους λιλιπούτιους μαθητές για το κανονικό, το δημοτικό σχολείο, χωρίς φυσικά την τυπική και σοβαρή διδασκαλία που πρέπει να έχουν τα μικρούλια στα έξι χρόνια τους.

Σε ένα καλό παιδικό σταθμό, το παιδί θα μάθει νέες δεξιότητες κατάλληλες για την ηλικία του, παίζοντας και εξερευνώντας.

Θα αποκτήσει εμπειρία με τις κοινωνικές δεξιότητες.

Λαμβάνοντας μέρος σε τραγούδια και ιστορίες, παραμύθια, κάνοντας χειροτεχνία και απλά πειράματα, διάφορες κατασκευές και μαθαίνοντας να βγάζουν ή να βάζουν κάποιο ρούχο ή τα παπούτσια τους, από δύο έως πέντε ετών, μαθαίνουν να ακούν και να ακολουθούν οδηγίες, να περιμένουν τη σειρά τους, και να συνεργάζονται με τα άλλα παιδάκια.

Όπως επίσης το παιδί που βαριέται στο σπίτι θα αρχίσει να περνά θαυμάσια με τα άλλα παιδιά.

Διαβάστε ακόμη: VIDEO: Το πλωτό σχολείο

Εισαγωγή στα βασικά.
Τα οφέλη του παιδικού σταθμού, περιλαμβάνουν την εισαγωγή του μικρού παιδιού στα γράμματα με τα τραγούδια, στους αριθμούς με τις κατασκευές και τα τουβλάκια, στις γλωσσικές δεξιότητες κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του παραμυθιού, στα χρώματα με τη ζωγραφική με το πινέλο ή τα δάκτυλά τους, όλες διασκεδαστικές δραστηριότητες που ενισχύουν την περιέργεια και τη γνώση των παιδιών χωρίς καμία πίεση, με ένα ελεύθερο τρόπο.

Το παιδί επίσης θα μάθει τα πρώτα πράγματα της βοτανικής, της βιολογίας, της γεωλογίας με τους περιπάτους στη φύση, θα μάθει σχήματα φτιάχνοντας παζλ, και τις εποχές του χρόνου με το να βγαίνει έξω στον κήπο.

Μαθαίνοντας καλύτερα τον κόσμο.
Όσο περισσότερο το παιδί παίζει, ερευνά και βλέπει, τόσο περισσότερο μαθαίνει.

Στον παιδικό σταθμό, οι ευκαιρίες για να ανακαλύπτει είναι απεριόριστες.
Στον πάγκο με ένα δοχείο με νερό θα καταλάβει ότι ορισμένα αντικείμενα βυθίζονται και άλλα επιπλέουν, το φθινόπωρο θα δει ότι τα φύλλα ξεραίνονται και πέφτουν κάτω, και έξω στον κήπο θα μάθει ότι το ποδήλατο (με τρεις ρόδες) πηγαίνει πιο εύκολα στις λείες επιφάνειες παρά σε ανώμαλο μονοπάτι.

Ευκαιρία για δημιουργία.
Οι νηπιαγωγοί έχουν πολλές χειροτεχνίες και «κόλπα» κρυμμένα στο μανίκι τους.

Ο μικροσκοπικός καλλιτέχνης σας θα έχει περισσότερες ευκαιρίες να ανακαλύψει το ταλέντο του στον παιδικό σταθμό παρά στο σπίτι και μην ξεχνάτε ότι δεν θα έχετε να καθαρίσετε μετά.
Πολύ διασκέδαση.

Ασφαλώς έχετε πολλά παιχνίδια και βιβλία στο σπίτι.
Αλλά στον παιδικό σταθμό, το μικρούλι θα έχει στη διάθεσή του μία πληθώρα παιχνιδιών, μία πραγματική χώρα θαυμάτων διασκέδασης και παιχνιδιού. Και μην ξεχνάτε ότι σε αυτή την ηλικία διασκέδαση είναι το όνομα του παιχνιδιού.

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι ριζικές αλλαγές στα δημοτικά σχολεία

Καθοδήγηση από εκπαιδευμένο προσωπικό.
Αν και είστε ο πρώτος και με τη μεγαλύτερη επιρροή δάσκαλος του παιδιού σας, το ίδιο και εσείς θα έχετε να μάθετε πολλά από το εκπαιδευμένο προσωπικό, που φυσικά έχει εκπαιδευτεί ειδικά στην σωστή ανάπτυξη του παιδιού.

Έτσι τώρα που ξέρετε τα οφέλη του παιδιού από ένα καλό παιδικό σταθμό και σίγουρα θα βρείτε και άλλα, μόλις αρχίσει να πηγαίνει, είναι η ώρα να βρείτε αυτόν που θεωρείτε κατάλληλο για το δικό σας παιδί. Ελέγξτε τις ώρες, το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες και μην διστάσετε καθόλου.

Μόνο καλό θα προσφέρετε στο παιδί σας.