Τα πράγματα που ο μπαμπάς κάνει καλύτερα από τη μαμά!

Τα πράγματα που ο μπαμπάς κάνει καλύτερα από τη μαμά!

Είναι πράγματι πολύ χαριτωμένη η εικόνα του μπαμπά που προσπαθεί να χτενίσει τα μαλλιά της κορούλας του, αλλά υπάρχει ένα μικρό "μειονέκτημα" σε αυτή τη γλυκιά χειρονομία. 

Τυπικά ο μπαμπάς δεν είναι συνηθισμένος να χτενίζει τα μακριά μαλλιά της μικρής του κόρης και το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο καλό.

Η μαμά πρέπει να επέμβει για να διορθώσει την κατάσταση, καθώς όλοι ξέρουμε πόσο τα μικρά κορίτσια αγαπούν να τους βουρτσίζουν τα μαλλιά!

Αν και είμαστε πλέον πολύ μακριά από τη δεκαετία του 1950, όπου δέσποζε η νοοτροπία ότι η μαμά έκανε τα πάντα για τα παιδιά, υπάρχουν σίγουρα πράγματα που η μητέρα τα καταφέρνει καλύτερα σε σχέση με τον πατέρα.

Όμως και από την άλλη πλευρά δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι υπάρχουν τομείς όπου υπερτερούν οι μπαμπάδες!
Έτσι την επόμενη φορά που θα νευριάσετε γιατί πρέπει να ξανακάνετε την αλογοουρά της κορούλας σας σκεφτείτε τα παρακάτω πράγματα που το έτερο ήμισύ σας κάνει καλύτερα:

1. Διώχνει μακριά τα τέρατα. Είναι δύσκολο να αρνηθείτε το γεγονός ότι ο μπαμπάς ελέγχει για τέρατα ή και τα τρομάζει να φύγουν μακριά, καλύτερα από τη μαμά. Γιατί αν πρέπει να παλέψουν, σίγουρα ο μπαμπάς θα τα νικήσει!

2. Παιχνίδι (σωματικό). Όλες οι μητέρες έχουν διαπιστώσει ότι ο σύζυγος μπορεί να τρέχει γύρω – γύρω ή να παλέψει με τα παιδιά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι οι ίδιες.
Επίσης όλες οι μανούλες θυμούνται ότι και ο δικός τους μπαμπάς έκανε το ίδιο. Φυσικά και παίζουν με τα παιδιά τους, αλλά είναι και έτοιμες να εγκαταλείψουν το παιχνίδι πριν το σύζυγο, αφού έχουν τρέξει εκατό φορές πάνω κάτω.

3. Τα παιδιά υπακούν καλύτερα σε κείνον. Στις οικογένειες που η μητέρα ξοδεύει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά από ότι ο μπαμπάς, συνήθως αυτά τον ακούν πιο πολύ.
Φαίνεται ότι αυτό συμβαίνει γιατί είναι πολύ συνηθισμένα στη συναναστροφή με τη μαμά. Ειδικά όταν πρόκειται για μωρά που θηλάζουν, είναι σαν ο μπαμπάς να έχει το μαγικό άγγιγμα, όταν έρθει η ώρα να το βάλουν να κοιμηθεί.
Ίσως γιατί δεν μυρίζει γάλα! Νεαρή μητέρα λέει ότι «θυμάται το γιο της να θηλάζει κοιμισμένος και μόλις τον ακουμπούσε κάτω άνοιγε κάτι πελώρια μάτια! Ο μόνος τρόπος για να κοιμηθεί ήταν να τον νανουρίσει λίγο ο μπαμπάς του!»

4. Δεν ιδρώνουν για τα μικρά χωρίς ουσία πράγματα. Ως μητέρες είναι στη φύση μας να ανησυχούμε για τα παιδιά μας.
Βέβαια και οι μπαμπάδες ανησυχούν επίσης, αλλά δεν αφήνουν τα μικρά πράγματα να τους ενοχλήσουν. Όπως το γεγονός ότι το μικρό τους δεν έφαγε καθόλου λαχανικά τις τελευταίες ημέρες.
Και στο τέλος της ημέρας έχουν βέβαια αυτοί δίκιο! Συνήθως αυτά δεν είναι πράγματα για να χάνουμε τον ύπνο μας, και οι άνδρες δεν τον χάνουν!

5. Δεν «χάνουν» τον εαυτό τους. Η αλλαγή, με τον ερχομό ενός παιδιού στην οικογένεια, είναι φυσικά πολύ μεγάλη.
Αλλά γενικά μιλώντας, οι γυναίκες είχαν και έχουν πάντα την τάση να αφήσουν τον τίτλο της «μαμάς» να αποτελέσει το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος της καινούργιας ταυτότητας τους, ενώ οι μπαμπάδες έχουν κάνει καλύτερη δουλειά, με το να συνεχίζουν να είναι ο εαυτός τους και ταυτόχρονα πατέρες.

6. Βόλτες στους ώμους! Δεν έχει σημασία πόση ισότητα υπάρχει στο σπίτι σας, είναι πολύ δύσκολο να αρνηθείτε το πόσο υπέροχη είναι μία βόλτα στους ώμους του μπαμπά.
Είναι άλλωστε η καλύτερη θέση στο σπίτι!

Λοιπόν, μαμάδες μην εκνευρίζεστε και μην αποπαίρνετε το σύντροφό σας, αν σας ξύπνησε το αγγελούδι σας τρεις φορές τη νύχτα.
Και εκείνος κουράζεται και εκείνος προσφέρει πολλά που εσείς δεν μπορείτε.
Σκεφτείτε να πρέπει να παλέψετε με το τέρας που είναι κρυμμένο κάτω από το κρεβάτι της μικρής σας!