Τα βασικά ρούχα της μέλλουσας μητέρας

Τα βασικά ρούχα της μέλλουσας μητέρας

Το νέο της εγκυμοσύνης σας έφερε μεγάλη χαρά σε σας και την οικογένεια σας, μαζί όμως και με κάποιο προβληματισμό, για κάποια πράγματα που θα χρειαστείτε τους επόμενους μήνες, όπως για παράδειγμα τα βασικά ρούχα εγκυμοσύνης.

Οι πιθανότητες είναι ότι το πρώτο τρίμηνο θα το περάσετε ή το έχετε ήδη περάσει με τα ρούχα που ήδη έχετε. Ίσως αφήνετε τώρα το πάνω κουμπί του τζιν σας ανοικτό.

Μετά τον τέταρτο μήνα, θα χρειαστείτε ένα νούμερο μεγαλύτερο από το κανονικό σας, και τώρα πλέον ήρθε ο καιρός να σχηματίσετε την γκαρνταρόμπα της εγκυμοσύνης.

Πριν αρχίσετε τα ψώνια, έχετε στο νου σας κάποιους βασικούς κανόνες που θα σας βοηθήσουν να αγοράσετε τα ρούχα που πράγματι χρειάζεστε και που θα σας κολακεύουν τους επόμενους μήνες.

Μείνετε σε σκούρα χρώματα

Τα σκούρα χρώματα αδυνατίζουν. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούτε, αλλά τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να το εφαρμόσετε. Το μαύρο, το σκούρο μπλε και το σκούρο καφέ, θα κάνουν τη σιλουέτα σας να φαίνεται πιο λεπτή, ακόμη και αν φοράτε ένα T-shirt και ένα κολάν.

Προτιμήστε ένα χρώμα

Αυτό είναι άλλη μία οπτική ψευδαίσθηση που μπορείτε να αξιοποιήσετε. Διαλέξτε μονόχρωμα. Το παντελόνι και η μπλούζα ή το πουκάμισο ή το πουλόβερ σας να έχουν το ίδιο χρώμα. Όπως το φόρεμα και το κολλάν σας. Κάνει τη σιλουέτα πιο λιτή άρα πιο λεπτή. Αν φορέσετε άλλο χρώμα επάνω και άλλο κάτω, το μάτι σταματά εκεί που αλλάζει το χρώμα και μάλλον αυτό θα είναι στο πιο παχύ μέρος!

Ρυθμίστε τα φώτα της δημοσιότητας

Αναδείξτε όλα τα όμορφα σημεία σας! Τα μάτια σας, τα χείλη, τα μαλλιά σας! Και κρύψτε όλα αυτά που είναι τώρα πρησμένα και άσχημα! Όπως τους πρησμένους αστραγάλους. Κρύψτε τους κάτω από το παντελόνι ή το σκούρο αδιαφανές καλσόν σας!

Παρακολουθήστε τις γραμμές σας

Αισθάνεστε καλύτερα φορώντας ρούχα με κάθετες ρίγες, τώρα που παχαίνετε; Έχετε δίκιο. Οι κάθετες γραμμές σαφώς αδυνατίζουν, ενώ αντίθετα οι οριζόντιες ρίγες προκαλούν το μάτι να βλέπει από τη μία έως την άλλη πλευρά, δηλαδή το πλάτος, πράγμα που δεν έχετε φυσικά ανάγκη, καθώς αυτό μεγαλώνει συνέχεια! Έτσι αποφύγετε τώρα τις ναυτικές μπλούζες και αγοράστε ρούχα με κάθετες ρίγες, κάθετα φερμουάρ, και κάθετες σειρές κουμπιών.

Κρατηθείτε σε φόρμα

Με τα ρούχα σας. Ενώ θέλετε σίγουρα να αγοράσετε ρούχα, αρκετά φαρδιά στο στήθος και την κοιλιά, που διαρκώς μεγαλώνουν, διαλέξτε τα πουκάμισα, τα πουλόβερ, τα σακάκια και τα φορέματα που να ταιριάζουν καλά στους ώμους σας (πιθανώς το μόνο μέρος που δεν θα παχύνει)! Οι κρεμασμένοι ώμοι θα σας κάνουν να φαίνεστε ατημέλητη και ογκώδης.

Διαλέξτε εφαρμοστά ρούχα

Σίγουρα, όπως περνάει ο καιρός, θέλετε τα ρούχα σας να είναι χαλαρά και φαρδιά, αλλά το μεγάλο μέγεθος δεν είναι το καλύτερο, όταν πρόκειται για τα ρούχα της εγκυμοσύνης. Στην πραγματικότητα, τα ρούχα που είναι εφαρμοστά σας κάνουν να δείχνετε πιο λεπτή. Επιπλέον θα σας δώσουν την ευκαιρία να αναδείξετε ακριβώς τι προκαλεί αυτή τη μεγάλη κοιλιά, το μωράκι σας που μεγαλώνει!

Βέβαια, οι περισσότεροι κανόνες της μόδας έχουν γίνει για να μην τους ακολουθούμε! Αυτό που έχει σημασία είναι το προσωπικό στυλ της κάθε γυναίκας. Έτσι και τώρα στην περίοδο της εγκυμοσύνης διαλέξτε και αγοράστε ότι σας κάνει να αισθάνεστε άνετα και όμορφα.

Λοιπόν, αν προτιμάτε ροζ και κόκκινα χρώματα αντί για σκούρα, κάντε το!