Τακτοποιείστε το σπίτι σας για μία ξαφνική επίσκεψη!

spiti taktopoihshΕίστε ξαπλωμένη στον άνετο καναπέ σας, φορώντας το παλιό πουκάμισο του συζύγου και χαζεύεται στη τηλεόραση το αγαπημένο σας σίριαλ. Ξαφνικά χτυπά το τηλέφωνο και η απάντηση σας φέρνει αντιμέτωπη με τον χειρότερο εφιάλτη σας. Έρχεται ξαφνικά η πεθερά σας για επίσκεψη! Θα φτάσει σε μισή ώρα και στο σπίτι επικρατεί το χάος!

Πως λοιπόν μπορούν όλα να τακτοποιηθούν μέσα σε μισή ώρα;

1. Μείνετε ήρεμη!
2. Αρπάξτε μία μεγάλη σακούλα, σκουπιδιών ή αυτή που βάζετε άπλυτα και γεμίστε την γρήγορα με ότι βλέπετε γύρω σας που δεν έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Κρύψτε την σακούλα.
3. Τακτοποιείστε τα μαξιλάρια στον καναπέ και στις πολυθρόνες. Μαζέψτε τυχόν κουβέρτες.
4. Τακτοποιήστε αλληλογραφία, περιοδικά, εφημερίδες σε μία γωνιά της κουζίνας ή σε μία καρέκλα, χωρίς να φαίνονται.
5. Φρεσκάρετε στα γρήγορα το μπάνιο σας. Περάστε με ένα πανάκι το νιπτήρα, το κάθισμα της τουαλέτας, και ρίξτε νερό στην λεκάνη. Κλείστε την κουρτίνα της μπανιέρας, και βάλτε γρήγορα ότι μικροαντικείμενο υπάρχει εδώ και εκεί, στα συρτάρια ή στην ντουλάπα του μπάνιου. Λίγο αρωματικό σπρέι θα ολοκληρώσει την καθαρή εικόνα του μπάνιου σας ακόμη και αν αυτό δεν είναι στα αλήθεια καθαρό!
6. Ξεπλύνετε γρήγορα τα πιάτα στο νεροχύτη και τοποθετήστε τα στο πλυντήριο πιάτων. Σκουπίστε τα τυχόν ψίχουλα από το τραπέζι της κουζίνας και τον πάγκο.
7. Ρίξτε μια ματιά στο ψυγείο. Υπάρχει κάτι πρόχειρο που μπορείτε να προσφέρετε;
8. Κλείστε όλες τις πόρτες των δωματίων που δεν θέλετε να είναι σε κοινή θέα!
9. Ανάψτε ότι αρωματικό κερί έχετε στην κουζίνα και στο σαλόνι σας. Βάλτε και ένα μπολ με φρέσκα φρούτα στο τραπέζι! Η μυρωδιά των αρωματικών κεριών δίνει πάντα μια ωραία θαλπωρή σε κάθε σπίτι.
10. Πάρτε μια βαθειά αναπνοή. Βάλτε μια σταγόνα άρωμα. Και φορέστε γρήγορα κάτι άνετο και πιο εμφανίσιμο. Είστε έτοιμη!

Δεν χρειάζεται να μας πιάσει πανικός σε μια ξαφνική επίσκεψη φίλων ή συγγενών μας. Χρειάζεται ψυχραιμία και οργάνωση! Μία φίλη μας έδωσε μία χρήσιμη συμβουλή: «Για να έχετε ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι, πρέπει να καλείτε τους φίλους σας τουλάχιστον μία φορά τον μήνα». !