Βάπτιση: Μπουφες εξω απο εκκλησία

Μια οικονομική αλλα και ευκολη πρόταση

...είναι ο μπουφές έξω απο την εκκλησία. Παρουσιάζει ίσως αρκετα μειονεκτήματα αλλα και μειονεκτηματα. 

Το πρωτο που πρεπει να κανετε ειναι να βρείτε την εκκλησια που θα μπορουσε να φιλοξενησει εναν μπουφε απο αποψη περιβαλλοντα χωρου.

Επικοινωνηστε με τον παπα σχετικα με το τι επιτρέπετε και τι οχι οσον αφορα τον στολισμο. Υπαρχουν παπαδες που δεν δεχονται καν να στολισετε την κολυπηθρα. 

Συζητηστε μαζι τους αν δεχονται να κανετε τον μπουφε στον προαυλιο χωρο γιατι και σε αυτο μπορει να αντιμετωπισετε καποιο θεμα.

Προτιμηστε να εχει καποιο μερος σκιερο σε περιπτωση που η βαπτιση θα ειναι μεσημερι.Αν δεν υπαρχει κατι διαθέσιμο μπορειτε να ενοικιασετε τεντες. Συζητηστε το με τους οργανωτες του μπουφε (catering)

Φροντίστε να κλείσετε την εκκλησία για το τελευταιο μυστηριο το μεσημερι ή το βραδυ. Αν υπαρχει αλλος μετα δεν θα μπορειτε να κανετε μπουφε οπως καταλαβαινετε.

Αν υπαρχει παιδικη χαρα διπλα στον χωρο της εκκλησιας θα ηταν ιδανικο για τους μικρους καλεσμενους.

Θετικα μπουφέ βαπτισης σε προαυλιο χώρο εκκλησιας

  • Κοστος (σίγουρα ή τιμη κατα ατομο αν κανετε ορθιο μπουφε δεν θα εναι όσο μια δεξίωση).

Μπορείτε να επιλέξετε αναμεσα σε πιο κοστος και επιπεδο θα κυμανθει ο μπουφες της βάπτισης . Μπορειτε να κάνετε εναν όρθιο μπουφε με 2-3 ροτοντες για εναποθέτηση, ενα μπουφε για όρθιους και ελαχιστους καθιστους (συνηθως ηληκιωμενους ή μια πληρη δεξίωση αν ο χωρος και  ο παπας το επιτρεπουν.

Αρνητικα μπουφέ βαπτισης σε προαυλιο χώρο εκκλησιας 

  • Όσοι θα είναι καλεσμενοι στην εκκλησία θα πρέπει να υπολογιστουν και ως καλεσμενοι στον μπουφε (να τους διώξετε δεν γινεται) 

  • Θα πρεπει η ώρα που θα γινει η βάπτιση να θεωρηθει δεδομενη 
  • Αν ο καιρος ειναι βροχερος ή κρυος μπορει να σας δημιουργήσει προβληματα

πηγή:  vaptizo.gr