Βάρη: Ρομά προσπάθησαν να απαγάγουν 3χρονο μέσα σε σούπερ μάρκετ (video)

Βάρη: Ρομά προσπάθησαν να απαγάγουν 3χρονο μέσα σε σούπερ μάρκετ (video)

Η επιχείρηση καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

Πανικός προκλήθηκε σε σούπερ μάρκετ της Βάρης Αττικής, όταν Ρομά επιχείρησε να απαγάγει ένα τρίχρονο αγοράκι.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η μητέρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, την ώρα που μπήκε με τον γιο της στο κατάστημα, άφησε το χέρι του προκειμένου να πιάσει ένα καλαθάκι για τις αγορές της.

Τότε, μια γυναίκα Ρομά άρπαξε το χέρι του παιδιού και τον τράβηξε έξω.Αμέσως ο μικρός άρχισε να φωνάζει και στο σημείο επικράτησε αναστάτωση. Αμέσως η μητέρα με την κοπέλα που βρισκόταν στην υποδοχή του καταστήματος κατάφεραν και ξανατράβηξαν το παιδί στο εσωτερικό ενώ η Ρομά τράπηκε σε φυγή.

Η απόπειρα αρπαγής του παιδιού καθώς και ο πανικός που προκλήθηκε στο χώρο έχει καταγραφεί σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του σούπερ μάρκετ, το οποίο παρέδωσε στην Αστυνομία η υπεύθυνη του καταστήματος.

Στο ίδιο οπτικό υλικό διακρίνονται οι δράστες να εγκαταλείπουν τελικώς το αγοράκι και να διαφεύγουν με ένα βανάκι.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν μία 50χρονη Ρομά, εις βάρος της οποίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και της ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου. Στο πρόσωπό της, η μητέρα του μικρού αγοριού αναγνώρισε τη γυναίκα που πήγε να της το αρπάξει.

Η συλληφθείσα αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι «μπέρδεψε το παιδί με το δικό της». Οι φερόμενοι ως συνεργοί της, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, αναζητούνται από την Αστυνομία.

Όπως επισημαίνει έμπειρος αξιωματικός της Ασφάλειας, «συνήθως σε τέτοιες καταγγελίες είμαστε επιφυλακτικοί. Όμως, οι μαρτυρίες των αυτοπτών και το υλικό από τις κάμερες δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης».

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, και η συνεργάτης κα Κονταξή, η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης.

«Ευτυχώς το παιδί έκανε έντονη φασαρία, οπότε ο κόσμος κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε και τελικά κατάφεραν να μην προχωρήσουν» είπε η κυρία Κονταξή.

 

πηγή: athensvoice.gr