12 συμβουλές για την πρώτη εξόρμηση στην παραλία

12 συμβουλές για την πρώτη εξόρμηση στην παραλία

Το καλοκαίρι έφτασε. Σε λίγο ξεκινάνε τα ταξίδια με τα παιδιά σας και οι εξορμήσεις στις παραλίες! Τι πιο ωραίο από μία ημέρα στην παραλία. Όμως προσοχή μην ξεκινήσετε χωρίς να έχετε ετοιμαστεί πάρα πολύ καλά. Πάμε λοιπόν:

 

1. Μην περιμένετε να μαζέψετε τα πράγματα σας την τελευταία στιγμή.

Ακούγεται απλό, αλλά να θυμάστε ότι όταν έχετε ένα παιδί, χρειάζεστε τουλάχιστον διπλάσιο χρόνο για να ετοιμαστείτε. Φτιάξτε μία λίστα και επιμείνετε σε αυτή. Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι έτοιμα τουλάχιστον μία ημέρα πριν. Θα δείτε ότι συνεχώς θα σκέφτεστε να πάρετε μαζί σας και άλλα πράγματα.

2. Ετοιμάστε την λίστα σας και ελέγξτε την δύο φορές.

Έχετε δίπλα στο κρεβάτι σας, χαρτί και μολύβι. Μόλις σκεφτείτε κάτι που χρειάζεστε για την θαλασσινή εξόρμησή σας, σημειώστε το αμέσως.

3. Πακετάρετε τα ρούχα του μικρού σας σε ξεχωριστές τσάντες.

Έτσι, θα έχετε έτοιμα τα παιδικά ρούχα που θέλει να φορέσει το πρωί πριν ξεκινήσετε όπως και ρούχα καθαρά, χωρίς άμμο, για να φορέσει μετά.

4. Προγραμματίστε καλά τον χρόνο σας.

Είναι κάτι που θα χρειαστείτε οπωσδήποτε εσείς και το παιδί σας. Ρεαλιστικά μιλώντας, το παιδί σας δεν θα μπορέσει να περάσει περισσότερο από μιάμιση ή δύο ώρες στην θάλασσα, στην παραλία ή στην πισίνα. Χρειάζεται χρόνο για να χαλαρώσει και να «ρουφήξει» όλες αυτές τις καινούργιες εμπειρίες του.
Ο σωστός προγραμματισμός είναι απαραίτητος και για την δική σας ευχαρίστηση. Προγραμματίστε το γεύμα σας, χωρίς να κυνηγάτε το μικρό σας και απολαύστε το ηλιοβασίλεμα την ώρα που εκείνο κοιμάται.

5. Προστασία από τον ήλιο

Μην νομίζετε ότι είναι εύκολο. Να θυμάστε πάντα ότι ο ήλιος είναι 10 φορές πιο δυνατός στην παραλία ακόμη και μία συννεφιασμένη ημέρα. Έχετε μαζί σας μία ομπρέλα. Βέβαια, είναι πολύ δύσκολο να το κρατήσετε κάτω από αυτή για πολύ ώρα, έτσι φορέστε του καπέλο και ρούχα που να καλύπτουν τα χέρια και τους ώμους. Ρούχα λεπτά, άνετα και ανοιχτόχρωμα. Φυσικά, δεν ξεχνάμε ποτέ το αντιηλιακό. Προσπαθείτε να μην είστε στην παραλία περισσότερο από 45 λεπτά την φορά.

6. Πάρτε νερό και κάποιο σνακ.

Το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε στην παραλία, είναι ένα πεινασμένο παιδάκι! Έχετε μαζί σας μπισκότα ή κράκερ, όχι φρούτα στην άμμο. Βεβαιωθείτε ότι πίνει αρκετό νερό. Μπορεί να αφυδατωθεί γρήγορα κάτω από τον ήλιο και τη ζέστη. Χρειάζεται την προσοχή σας.

7. Μην πάρετε πολλά πράγματα μαζί σας, αλλά μην ξεχάσετε…

Μην κουβαλήσετε ένα τόνο πράγματα για να πάτε στην παραλία. Αλλά διαλέξτε προσεκτικά τι θα πάρετε μαζί σας. Μην κάνετε το λάθος και πάρετε το καρότσι του στην άμμο είναι σωστός εφιάλτης. Ένα τραπεζομάντιλο, μπουκάλια με νερό, 2 -3 πακέτα κράκερ ή μπισκότα, το κύπελλο του, αντηλιακό και τα παιχνίδια του της παραλίας, είναι ότι καλύτερο μπορείτε να έχετε μαζί σας. Επίσης το ταλκ για τα μωρά, είναι μία εύκολη λύση για να βγάλετε την άμμο από το σωματάκι του,(ρίξτε λίγο ταλκ επάνω στην άμμο και σκουπίστε ελαφρά). Τέλος μην ξεχάσετε την φωτογραφική σας μηχανή!!!

8. Μην πάρετε μαζί σας ηλεκτρονική συσκευή.

Εκτός και αν πραγματικά το χρειάζεστε. Το μικρό σας θα θέλει οπωσδήποτε να παίζει μαζί σας, έτσι δεν θα υπάρχει χρόνος για να χαζέψετε στο διαδίκτυο.

9. Φροντίστε τον εαυτό σας.

Μην ξεχάσετε το αντιηλιακό σας. Κάθε φορά που βάζετε στο μικρό σας, ανανεώστε και το δικό σας. Μία καμένη μαμά δεν είναι ότι το καλύτερο! Και να είστε σίγουρη ότι θα μαυρίσετε, χωρίς εγκαύματα όμως.

10. Ηρεμήστε λίγο πριν από το δείπνο.

Λίγη ώρα πριν το βραδινό φαγητό προσπαθήστε να χαλαρώσετε, μαζί με το παιδάκι σας στην σκιά, ξαπλωμένη χωρίς παιχνίδια, για να μπορέσει να ξεκουραστεί και να ηρεμήσει, πριν το δείπνο. Θα δείτε ότι είναι μία όμορφη και ήρεμη ώρα με το μικρό σας.

11. Μην αναγκάσετε το παιδί σας να μπει στην θάλασσα.

Συνήθως τα παιδιά αγαπούν και παίζουν με το νερό. Αν όμως διαπιστώσετε ότι κάτι το φοβίζει και δεν θέλει να μπει στη θάλασσα, μην το αναγκάσετε. Θυμηθείτε είναι όλα καινούργια για αυτό. Σιγά – σιγά, θα πλησιάσει την θάλασσα και θα χαρεί το νερό όταν αυτό αισθανθεί ασφάλεια.

12. Απολαύστε την πισίνα του ξενοδοχείου.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν παιδική πισίνα. Εκεί το παιδάκι σας μπορεί να παίξει με τα παιχνίδια του και να διασκεδάσει, χωρίς το φόβο από το κύμα. Φυσικά πάντα με την δική σας επίβλεψη.
Αυτή η ημέρα, είναι ίσως η πρώτη φορά που το μικρό σας είναι σε διακοπές! Αφήστε το να πάρει κάποιες αποφάσεις και να σας οδηγήσει σε αυτό που πραγματικά το ευχαριστεί. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα με τις εκλογές του!

Καλή διασκέδαση και ας ελπίσουμε ότι επιβιώσατε από αυτή την πρώτη εξόρμησή σας με το αγγελούδι σας στην παραλία.