Ποια είναι η θέση του μωρού στον φυσιολογικό τοκετό

Η θέση του μωρού στον φυσιολογικό τοκετό είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία για την εξέλιξή του. Είναι στοιχείο που επηρεάζει την διάρκεια, την ένταση των συσπάσεων και την ανάγκη παρεμβάσεων. Η μαία Γεωργία Λεζέ σας μεταφέρει γνώση και εμπειρία σχετικά με την θέση του μωρού στον τοκετό.

Πόση ώρα διαρκεί ο φυσιολογικός τοκετός

Η διάρκεια του φυσιολογικού τοκετού είναι πολύ σημαντική για την μητέρα. Ο τοκετός είναι ένα προοδευτικό φαινόμενο που χρειάζεται το χρόνο του για να εξελιχθεί και είναι τις περισσότερες φορές μοναδικός στον τρόπο εξέλιξης για την κάθε γυναίκα.

Vbac -Ποιες μανούλες μπορούν να γεννήσουν φυσιολογικά μετά από καισαρική;

Διανύουμε μία εποχή, εδώ και 2 δεκαετίες, όπου η μαιευτική έχει γίνει ακόμη μία χειρουργική ειδικότητα. Το συμπέρασμα αυτό ενισχύεται με το ποσοστό των καισαρικών να έχει εκτοξευθεί στο 70%. Τι έχει αλλάξει λοιπόν και γιατί;

Δεν είναι οι γυναίκες που σταμάτησαν να μπορούν να γεννήσουν φυσιολογικά, ούτε φταίει ότι ο φυσιολογικός τοκετός έχει αποδειχθεί λιγότερο ασφαλής από ότι στο παρελθόν.

Πότε είναι η ώρα για το μαιευτήριο;

Ο φυσιολογικός τοκετός αποτελεί το τέλος μίας εγκυμοσύνης που μπορεί να διαρκέσει έως και 42 βδομάδες. Είναι το τέλος μίας περιόδου προσμονής, μεγάλων αλλαγών στο σώμα, το μυαλό, και η αρχή μίας εντελώς καινούργιας ζωής, αγκαλιά με τον ομορφότερο άνθρωπο που θα έχετε συναντήσει ποτέ, το μωρό σας!

Εγγραφή στο RSS - φυσιολογικός τοκετός