Εγκατάλειψη σε τροχαίο - μία επιδημία

Πριν λίγες μέρες, ένας δεκατριάχρονος έγινε δωρητής οργάνων. Δεν το ζήτησε. Απλά έκανε ποδήλατο όταν ένας οδηγός πέρασε με 130, τον χτύπησε κι εξαφανίστηκε. Ένας άλλος χτύπησε μια γιαγιά με το εγγονάκι της στη Σαντορίνη. Το εγγονάκι έζησε κι είδε τον οδηγό να αναπτύσσει ταχύτητα και να χάνεται, ενώ η γιαγιά του ψυχορραγούσε στην άσφαλτο.

Το παιδί μου λέει συνεχώς ψέματα - Πώς να το αντιμετωπίσετε

«Δεν ξέρω πως να καταφέρω το παιδί μου να σταματήσει να λέει ψέματα. Έχουμε προσπαθήσει πολύ σκληρά να του μάθουμε τις σωστές αξίες. Όσο πιο πολύ το μαλώνω τόσο περισσότερο συνεχίζει τα ψέματα»

Τα περισσότερα παιδιά λένε ψέματα κάποια δεδομένη στιγμή, αλλά όμως μπορεί να είναι μια σοκαριστική έκπληξη την πρώτη φορά που θα ακούσετε το παιδί σας να λέει ψέματα. Η μάθηση για το πως να λέει ψέματα, είναι μέρος της ανάπτυξης ενός παιδιού, αλλά πρέπει όμως να μαθαίνει να λέει την αλήθεια. Εδώ είναι, πως θα δώσετε στο παιδί σας το μήνυμα ότι η ειλικρίνεια είναι σημαντική.

Το να χάνεις το παιδί σου, τον λόγο για να ζεις, δεν είναι "ατύχημα"

O εξηντάχρονος είχε πάρει το ταξί απ’ την Πτολεμαΐδα. «Σταμάτα εδώ» είπε του οδηγού κοντά στη γέφυρα των Σερβίων. Βγήκε από τ’ αμάξι και πήδηξε στο κενό.

«Κανείς δε μπορεί να ξέρει» λέει το δημοσίευμα «τα αίτια που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία». Σημειώνει πάντως πως «ο 60χρονος είχε χάσει το παιδί του σε τροχαίο ατύχημα».

Έξι ιδέες για παιδικά παιχνίδια στο σπίτι

Στις μέρες μας, όπου ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών συρρικνώνεται, η σωστή αξιοποίησή του αποτελεί πρωταρχική ανάγκη για όλους τους γονείς. Δυστυχώς, στον σύγχρονο τρόπο ζωής, τα παιδιά γεμίζουν τον ελεύθερο χρόνο τους και διασκεδάζουν με τους φίλους τους μπροστά από μια «οθόνη».

Γιαγιά και παππούς: Πως μπαίνουν όρια στη σχέση αυτή; (α' μέρος)

Πολλοί από εμάς τους γονείς έχουμε ακούσει συχνά από τα παιδιά μας τις ακόλουθες φράσεις: «η γιαγιά μου με πάντα με αφήνει να φάω σοκολάτα», «ο παππούς μου έδωσε λεφτά και θα πάρω παγωτό» ή «η γιαγιά με αφήνει να κάνω ότι θέλω, εσύ είσαι κακιά».

Η σημασία του δώρου στα παιδιά

Η προσφορά ενός δώρου συνδέεται γενικά με την έκφραση αγάπης, αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης προς ένα πρόσωπο. Όσον αφορά τα παιδιά αντιλαμβάνονται αυτή τη προσφορά ως ένδειξη αγάπης και καλοσύνης, γεγονός που τα χαροποιεί. Όμως στις μέρες μας, η σημασία του δώρου στα παιδιά έχει αλλάξει κατεύθυνση και αυτό έχει αρνητική συνέπεια στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και του ψυχισμού τους.

Πώς διαβάζει το παιδί μου μόνο του στο σπίτι

Όλοι οι γονείς που έχουμε μικρούς ή μεγάλους μαθητές στο σπίτι γνωρίζουμε πόσο δύσκολα μπορεί να γίνουν τα απογεύματα, όταν φτάσει η ώρα του διαβάσματος.

Τα παιδιά μας εκείνη την ώρα είναι κουρασμένα κι όχι άδικα.  Οι πολλές ώρες στο σχολείο κι ύστερα Αγγλικά, πιάνο, ποδόσφαιρο, καράτε, τένις κι ό,τι άλλο έχουν διαλέξει για εξωσχολική δραστηριότητα τα έχουν εξαντλήσει. Το άκουσμα της μελέτης για την επόμενη μέρα στο σχολείο ηχεί σαν τιμωρία στα αφτιά τους.

Δημιουργική απασχόληση: Τα οφέλη της στα παιδιά

Δημιουργική απασχόληση είναι τα περισσότερα παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά μας όταν είναι μόνα τους. Όταν παίζουν με τους αγαπημένους τους ήρωες και κάνουν διαλόγους, όταν τραγουδάνε και χορεύουν, όταν ζωγραφίζουν. Όταν φτιάχνουν ολόκληρες πόλεις με τα τουβλάκια τους, όταν κόβουν σχήματα με το ψαλίδι τους και τα χρωματίζουν. Όταν δημιουργούν όμορφα, πολύχρωμα σχέδια με τα αγαπημένα τους Play-Doh.

Πώς να κάνουμε πιο εύκολη την πρώτη μέρα στον παιδικό

Εσείς και το παιδάκι σας πιθανότατα νιώθετε άγχος για την πρώτη μέρα στον παιδικό. Όλοι οι γονείς όταν σκεφτόμαστε την πρώτη μέρα του μικρού μας στο σχολείο δακρύζουμε και έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα. Σε κάθε οικογένεια η πρώτη μέρα του παιδιού στο σχολείο είναι μια ιδιαίτερη μέρα για όλους.

Πώς θα κάνουμε πιο εύκολη αυτή τη μέρα;

Διαβάστε του βιβλία με σχολικές ιστορίες.

Αυτές οι ιστορίες θα βοηθήσουν το μικρό σας να καταλάβει πως λειτουργεί το σχολείο, πώς κάνουμε φίλους αλλά και να μοιραστεί τα συναισθήματα του σχετικά με την καινούρια του εμπειρία.

Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για τραγικά γεγονότα

Μετά από μεγάλες τραγωδίες, όπως η φωτιά στην Αττική, που μας έχει συγκλονίσει όλους, οι γονείς έχουν αγωνία για το τι πρέπει να πουν στα παιδιά τους. Πώς μπορούμε να εξηγήσουμε στα παιδιά μας, όλα αυτά που ούτε εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε;

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - παιδί