Πώς να κάνουμε πιο εύκολη την πρώτη μέρα στον παιδικό

Εσείς και το παιδάκι σας πιθανότατα νιώθετε άγχος για την πρώτη μέρα στον παιδικό. Όλοι οι γονείς όταν σκεφτόμαστε την πρώτη μέρα του μικρού μας στο σχολείο δακρύζουμε και έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα. Σε κάθε οικογένεια η πρώτη μέρα του παιδιού στο σχολείο είναι μια ιδιαίτερη μέρα για όλους.

Πώς θα κάνουμε πιο εύκολη αυτή τη μέρα;

Διαβάστε του βιβλία με σχολικές ιστορίες.

Αυτές οι ιστορίες θα βοηθήσουν το μικρό σας να καταλάβει πως λειτουργεί το σχολείο, πώς κάνουμε φίλους αλλά και να μοιραστεί τα συναισθήματα του σχετικά με την καινούρια του εμπειρία.

Επισκεφτείτε το σχολείο.

Πριν το παιδάκι σας πάει για πρώτη φορά στο σχολείο φροντίστε να περάσετε από εκεί μια μέρα να δει τους χώρους, να γνωρίσει τη δασκάλα, έτσι το παιδί θα έχει μια πραγματική εικόνα του σχολείου. Αν δεν μπορείτε να μπείτε μέσα στις αίθουσες του σχολείου μια απογεματινή βόλτα για παιχνίδι στο προαύλιο θα βοηθούσε επίσης το παιδί να εξοικειωθεί με το χώρο.

Κάντε τη πρώτη μέρα γιορτή.

Πηγαίνετε μαζί του για ψώνια, αφήστε το να διαλέξει την τσάντα του κι ό,τι άλλο χρειάζεται για τον παιδικό. Το πρωί πριν ξεκινήσετε για το σχολείο ξυπνήστε λίγο νωρίτερα και φάτε όλοι μαζί πρωινό. Ή το απόγευμα μετά το σχολείο φάτε όλοι μαζί στο αγαπημένο του μέρος.

Να είστε ψύχραιμοι όταν το αφήσετε στο σχολείο την πρώτη φορά.

Τα παιδιά καταλαβαίνουν τα συναισθήματα μας, αν μας νιώσουν αγχωμένους αγχώνονται κι εκείνα. Αποχαιρετήστε τα με ένα φιλί και φύγετε γρήγορα, για να τους το κάνετε πιο εύκολο.

Όνομα Συγγραφέα:
Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ήρθε η ώρα να συστηθώ λοιπόν, είμαι η Αναστασία, ψυχολόγος, μαμά του Ερμή και της Ίριδας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, αγαπώ να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, να μαγειρεύω...