Κανένα ενδιαφέρον από το σχολείο για το άρρωστο παιδί μου - Γιατί;

Σήμερα έχουμε ίωση. Το παιδί δεν πάει στο σχολείο. Και τι νομίζετε ότι κάνει το σχολείο γι' αυτό; Τίποτα απολύτως. Δεν ξέρω καν αν έγινε αντιληπτή η απουσία του.

Διάβασμα στο σπίτι, 5 τρόποι για να γίνει πιο εύκολο

Το διάβασμα στο σπίτι είναι μια δύσκολη υπόθεση. Οι περισσότεροι μικροί μαθητές μετά το σχολείο προτιμούν να ξεκουραστούν και να παίξουν παρά να διαβάσουν κι όχι άδικα. Το διάβασμα στο σπίτι προκαλεί συχνά ένταση ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά.

Σχολείο: Tips για να γίνει η πρώτη ημέρα ευχάριστη

Σχολείο, μία λέξη με τόση χαρά και τόσο άγχος για τις περισσότερες οικογένειες. "Μαμά μην έχεις άγχος". Διαβάστε στο άρθρο που ακολουθεί πώς θα κάνετε την πρώτη μέρα στο σχολείο ευχάριστη με τις συμβουλές της Αναστασίας Φωκά.

Πώς να κάνουμε πιο εύκολη την πρώτη μέρα στον παιδικό

Εσείς και το παιδάκι σας πιθανότατα νιώθετε άγχος για την πρώτη μέρα στον παιδικό. Όλοι οι γονείς όταν σκεφτόμαστε την πρώτη μέρα του μικρού μας στο σχολείο δακρύζουμε και έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα. Σε κάθε οικογένεια η πρώτη μέρα του παιδιού στο σχολείο είναι μια ιδιαίτερη μέρα για όλους.

Πώς θα κάνουμε πιο εύκολη αυτή τη μέρα;

Διαβάστε του βιβλία με σχολικές ιστορίες.

Αυτές οι ιστορίες θα βοηθήσουν το μικρό σας να καταλάβει πως λειτουργεί το σχολείο, πώς κάνουμε φίλους αλλά και να μοιραστεί τα συναισθήματα του σχετικά με την καινούρια του εμπειρία.

14 (χαλαρές) ερωτήσεις για να επικοινωνήσεις καλύτερα με το παιδί σου

Υπάρχουν ερωτήσεις για να επικοινωνήσεις καλύτερα με το παιδί σου;

Έχω παρατηρήσει ότι υπάρχουν παιδιά που επιστρέφουν σπίτι μετά το σχολείο και με πολλή χαρά λένε στους γονείς τους τι έκαναν όσο έλειπαν.

Πώς πέρασαν, τι παιχνίδια έπαιξαν με τους φίλους τους, ποιοι είναι οι φίλοι τους.

Εγγραφή στο RSS - σχολείο