Διάβασμα στο σπίτι

Διάβασμα στο σπίτι, 5 τρόποι για να γίνει πιο εύκολο

Το διάβασμα στο σπίτι είναι μια δύσκολη υπόθεση. Οι περισσότεροι μικροί μαθητές μετά το σχολείο προτιμούν να ξεκουραστούν και να παίξουν παρά να διαβάσουν κι όχι άδικα. Το διάβασμα στο σπίτι προκαλεί συχνά ένταση ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά.

Πολλοί γονείς έρχονται στο γραφείο μου και με ρωτούν πώς θα καταφέρουν τα παιδιά τους να αγαπήσουν το διάβασμα. Τι χρειάζεται να κάνουν για να μην έρχονται σε κόντρα με τα παιδιά τους κάθε φορά που τους θυμίζουν ότι ήρθε η ώρα της μελέτης.

Αν και αυτό το πρόβλημα μοιάζει να μην έχει λύση υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να γίνει το διάβασμα στο σπίτι πιο εύκολο.

Διάβασμα στο σπίτι: εύκολοι τρόποι για να γίνει εύκολο

  • Βοηθήστε το παιδί να οργανώσει το διάβασμα του. Είναι σημαντικό να δείξετε στο παιδί πώς να οργανωθεί, κοιτάζω το πρόγραμμα της επόμενης μέρας, αδειάζω τη τσάντα μου, διαβάζω ένα ένα τα μαθήματα μου.
  • Καθίστε κοντά του όταν διαβάζει. όταν το παιδί ξεκινήσει το διάβασμα μπορείτε να καθίσετε κοντά του και να διαβάσετε μερικές σελίδες από το αγαπημένο σας βιβλίο.
  • Να είστε πρόθυμοι να βοηθήσετε. Όταν το παιδί διαβάζει είναι λογικό να έχει απορίες ή να δυσκολευτεί, είναι σημαντικό να είστε εκεί να το βοηθήσετε όποτε χρειαστεί.
  • Μην υπερβάλλετε στη διάρκεια του διαβάσματος . Η συγκέντρωση ενισχύεται με μικρά διαλείμματα.
  • Δείξτε κατανόηση. Αν το παιδί δεν μπορεί να καταλάβει κάτι, αφήστε το να του το εξηγήσει ξανά την επόμενη μέρα η δασκάλα. Αν δεν προλάβει να τελειώσει, κάποια φορά, όλα όσα έχει για την επόμενη μέρα, γράψτε ένα σημείωμα στη δασκάλα κι εξηγήστε τους λόγους που δεν πρόλαβε.
Όνομα Συγγραφέα:
Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ήρθε η ώρα να συστηθώ λοιπόν, είμαι η Αναστασία, ψυχολόγος, μαμά του Ερμή και της Ίριδας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, αγαπώ να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, να μαγειρεύω...