Διαδραστική παρουσίαση βιβλίου: Η πολιτεία που δεν έβρεχε ποτέ

Μια διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΒΡΕΧΕ ΠΟΤΕ, με τη συγγραφέα Μαρία Λυκάρτση και την εικονογράφο Στεφανία Βελδεμίρη, για μικρούς και μεγάλους.

Το βιβλιοπωλείο ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ (Καβάφη 12, Ευκαρπία) και οι εκδόσεις Επόμενος Σταθμός προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στη διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου, Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΒΡΕΧΕ ΠΟΤΕ, της Μαρίας Λυκάρτση σε εικονογράφηση της Στεφανίας Βελδεμίρη το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, στις 6.00 το απόγευμα.

Πόσο κρατάει μια βροχή; Τι χρώμα έχει η θάλασσα; Από τι είναι, άραγε, φτιαγμένο το χιόνι; Η συγγραφέας και η εικονογράφος, με λέξεις και εικόνες, αφηγούνται την τρυφερή ιστορία ενός παιδιού κι ενός λουλουδιού σε μια πολιτεία που δεν έβρεχε ποτέ. Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, την ενηλικίωση και την προσωπική επανάσταση.

Συμμετέχει η Ελένη Γιαννούση, ηθοποιός – θεατροπαιδαγωγός

Για παιδιά ηλικίας από 5 ετών
Η εκδήλωση θα διαρκέσει περίπου 90'
Είσοδος ελεύθερη - Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΡΕΧΕ ΠΟΤΕ

- Πόσο κρατάει μια βροχή;
- Αν το χώμα μυρίζει τόσο ωραία μετά, δεν έχει σημασία το πόσο. Για όσο κρατήσει...
Σε έναν τόπο, όπου κανείς δεν ξέρει τι είναι το νερό, ένα αγόρι συναντά ένα λουλούδι. Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, την ενηλικίωση και την προσωπική επανάσταση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΛΥΚΑΡΤΣΗ

Η Μαρία Λυκάρτση από παιδί προτιμούσε να διαβάζει βιβλία παρά να παίζει κυνηγητό και κρυφτό. Καμία έκπληξη που, όταν μεγάλωσε, σπούδασε κλασική φιλολογία και θεατρολογία. Δουλεύει με έφηβους στη δημόσια εκπαίδευση και όταν μοιράζεται μαζί τους ποίηση είναι μια ώρα μαγική. Παλιότερα ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο προσέχοντας πάντα στα τραγούδια τους στίχους. Δε θεωρεί ότι το να χαζεύεις έξω από το παράθυρο είναι χαμένος χρόνος και αγαπά τον ήχο της βροχής. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΒΕΛΔΕΜΙΡΗ

Η Στεφανία Βελδεμίρη είναι ζωγράφος, συντηρήτρια αρχαιολογικών ευρημάτων και έργων τέχνης. Γράφει, διαβάζει, παλεύει με τη φθορά του χρόνου, ζωγραφίζει με μανία. Της αρέσουν ο Πήτερ Παν, τα φουστάνια, τα κραγιόν και τα κόκκινα αστέρια. 

Παραμυθούπολη
Καβάφη 12, Ευκαρπία, 56429, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 690314
Email: paramythupoli@gmail.com
https://www.facebook.com/paramythupoli