Δυο αδέρφια σε ένα δωμάτιο… Λύσεις και προτάσεις

Δυο αδέρφια σε ένα δωμάτιο… Λύσεις και προτάσεις

Όταν πρόκειται να διαμορφώσουμε ένα δωμάτιο το οποίο θα μοιράζονται αδέλφια χρειάζεται προσεκτική προετοιμασία. Πόσο μάλλον όταν τα αδέλφια είναι του αντίθετου φύλου. Οι γονείς πρέπει να προσέξετε πώς θα διαφυλάξετε ότι κάθε παιδί θα έχει το δικό του χώρου μέσα στο δωμάτιο ακόμη και αν τα τετραγωνικά δεν το επιτρέπουν.

Σκεφτείτε έξυπνα.
Για να έχουν περισσότερο χώρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παραδοσιακές … και μη κουκέτες.

Για μια πιο μοντέρνα έκδοση της παραδοσιακής επιλέξτε κρεβάτια που μεν είναι το ένα πάνω από το άλλο αλλά έχουν διαφορετική κατεύθυνση. Έτσι δίνετε ιδιαίτερο ύφος στο δωμάτιο και διασφαλίζετε ότι θα έχουν περισσότερο χώρο.
Όσο για το χρώμα: επιλέξτε ένα ουδέτερο που δεν διαχωρίζει το φύλλο αλλά δίνει μια μοντέρνα αισθητική που αρέσει και στα δύο παιδιά.

Κρατήστε ισορροπία στην επιλογή του χρώματος του τοίχου για να μην μοιάζει «μπουκωμένο» και επενδύστε σε μαξιλάρες ή φωτιστικά που θα αναδείξουν περισσότερο το μοντέρνο ύφος.

adelfiaroom2

Χωρίστε νοητά το δωμάτιο
Εάν το δωμάτιο είναι αρκετά ευρύχωρο η καλύτερη ιδέα είναι να το χωρίσετε νοητά. Πώς;

Μα με μια κουρτίνα, ή μια βιβλιοθήκη… Βάψτε το δωμάτιο σαν να ήταν δυο διαφορετικά δωμάτια και χωρίστε στη μέση με μια κουρτίνα από το ταβάνι ή μια βιβλιοθήκη. Έτσι θα μπορούν τα αδέλφια να είναι στον ίδιο χώρο αλλά όποτε αισθάνονται την ανάγκη να είναι μόνο τους να μπορούν να απομονώνονται.

adelfiaroom3

Αν είναι αδέλφια του ίδιου φύλου τότε ο διαχωρισμός γίνεται πιο εύκολος, ιδιαίτερα χρωματικά, επιλέξτε το χρώμα ή αν είναι μικρά στο ύφος που θέλετε να έχει το δωμάτιο και βάψτε τους τοίχους ομοιόμορφα δίνοντας διαφορετικό στυλ στις κουρτίνες, τα έπιπλα, τα σκεπάσματα ή αφήνοντας τα όλα στην ίδια απόχρωση.

adelfiaroom4

adelfiaroom5

adelfiaroom6

Όποια απόφαση και αν πάρετε να θυμάστε ότι όλα τα παιδιά χρειάζονται να έχουν τον προσωπικό τους χώρο ιδιαίτερα σε κάποιες στιγμές, επομένως χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο το οποίο θα αποτελεί το «καταφύγιο» τους μέχρι την ενηλικίωση τους.

Σημείο «κλειδί» στην επιλογή του χρώματος είναι …τα χρώματα που θα επιλέξετε να είναι Πιστοποιημένα Οικολογικά. Να φέρουν, με άλλα λόγια, την «Μαργαρίτα», την πιστοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα οικολογικά προϊόντα. Η λεπτομέρεια αυτή είναι σημαντική, καθώς επιλέγοντας πιστοποιημένα οικολογικά χρώματα, διασφαλίζετε ένα καλύτερο-καθαρότερο περιβάλλον για το παιδικό σας δωμάτιο. Πρώτα από όλα, τα οικολογικά προϊόντα περιέχουν ελάχιστη ποσότητα διαλυτών (σε σύγκριση με τα συμβατικά-μη οικολογικά χρώματα τα οποία γιαυτό ακριβώς τον λόγο και μυρίζουν έντονα) γιαυτό και είναι είτε πολύ χαμηλής οσμής, είτε εντελώς άοσμα.

Κάτι άλλο που θα πρέπει επίσης να αναλογιστείτε είναι να στραφείτε προς κάποιο οικολογικό χρώμα το οποίο να είναι επίσης και υποαλλεργικό. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα κρούσματα παρατηρούνται σε παιδιά που έχουν σχέση με αλλεργίες και άσθμα. Ένα οικολογικό υποαλλεργικό χρώμα, αποδεδειγμένα συνεισφέρει στην ελάττωση των αλλεργιογόνων ουσιών, προσφέροντας ένα πιο κατάλληλο περιβάλλον για τα παιδιά. Άλλωστε μην ξεχνάμε πώς για τα παιδιά, το δωμάτιο τους είναι το προσωπικό τους βασίλειο - η δική τους “Χώρα του Ποτέ” / Neverland - στο οποίο περνούν πολλές ώρες καθημερινά.

Το πλέον καινοτόμο προϊόν της αγοράς που συνδυάζει τα παραπάνω στοιχεία (Πιστοποιημένο οικολογικό και υποαλλεργικό χρώμα βαφής) είναι το Smaltoplast Silk (με την πιστοποίηση του Βρετανικού Ιδρύματος Αλλεργιών), το οποίο προτιμάται όλο και πιο πολύ τα τελευταία χρόνια από τις απανταχού μαμάδες σαν το χρώμα βαφής των παιδικών τους δωματίων.

Το Smaltoplast Silk, έχει όμως και άλλο ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό: Είναι ταυτόχρονα (!) και αντιμικροβιακό, καθώς λόγω της σύνθεσης του, προστατεύει τον υμένα του χρώματος από την ανάπτυξη μικροοργανισμών όπως βακτήρια και μύκητες. Άλλωστε μόνο τυχαία δεν είναι η βράβευση του από τους Έλληνες καταναλωτές ως «DIY προϊόν της χρονιάς 2013»

Βάψτε τους τοίχους, γεμίστε με μαξιλάρια και όταν πλέον θα έχουν άποψη συζητήστε παρέα πριν ανανεώσετε το χρώμα στους τοίχους.

Αδέλφια που μεγαλώνουν μαζί χρειάζονται τον δικό τους χώρο αλλά χτίζουν υπέροχες αναμνήσεις, δια δύο.