Έγκυος έφτασε πολύ αργά στο μαιευτήριο και... γέννησε στο διάδρομο

Τι γίνεται όταν βρίσκεσαι στην εγκυμοσύνη σου, τα έχεις προγραμματίσει όλα αλλά η ζωή έχει άλλα πλάνα;

Η Τζες Χόγκαν έχει ακόμη πέντε παιδιά και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ήταν η πιο τρελή γέννα μου, αλλά και η πιο τέλεια. Δεν ήταν αυτό που είχα προγραμματίσει, αλλά τελείωσε χωρίς καμία παρέμβαση, με ένα υγιές μωρό και εκπληκτικούς ανθρώπους να με στηρίζουν».

Ο τοκετός στον διάδρομο

Έχουμε ακούσει για γέννα σε αμάξι κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους προς το μαιευτήριο, έχουμε ακούσει για γυναίκες που έχουν γεννήσει μόνες στο σπίτι, επειδή δεν προλάβαιναν να φτάσουν στο νοσοκομείο... γυναίκα που να γεννάει σε διάδρομο μαιευτηρίου, όμως, είναι κάτι που δεν το ακούς συχνά.

Έτσι έγινε και με μία μανούλα από το Κάνσας, τη Τζες Χόγκαν, η οποία γέννησε στο διάδρομο του μαιευτηρίου Via Christi Hospital in Manhattan, καθώς δεν πρόλαβε, καν, να φθάσει στο δωμάτιό της.

Μαζί της, όμως, βρισκόταν και μια επαγγελματίας φωτογράφος, η Τάμμυ Καρίν, η οποία κατάφερε να απαθανατίσει τη στιγμή της γέννησης του μικρού Μαξ. 

Η ιστορία της γέννας

Ενώ η νεαρή γυναίκα, είχε συσπάσεις για αρκετές μέρες, η ίδια δεν έδωσε σημασία, καθώς ακόμα αργούσε η ημερομηνία του τοκετού της. Ένα βράδυ όμως και ενώ οι συσπάσεις γινόντουσαν όλο και πιο έντονες, τα νερά έσπασαν και ο σύζυγος της την πήρε και τη μετέφερε στο μαιευτήριο. Στο δρόμο για το νοσοκομείο, η μητέρα αισθανόταν το μωρό να κινείται κάθε φορά που είχε συστολή και όταν έφτασε στην είσοδο του μαιευτηρίου, ένιωσε ότι το μωρό άρχισε να βγαίνει. 

«Καθώς πλησιάζαμε στο νοσοκομείο, άρχισα να φωνάζω πως το μωρό έρχεται. Ο Τράβις κόρναρε και καταφέραμε να φτάσουμε γρήγορα στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών», αναφέρει η ίδια. Στην αρχή, κανείς δεν ήταν εκεί για να βοηθήσει, αλλά η Τάμμυ έφτασε πάνω στην ώρα. Η φωτογράφος είπε στην υπεύθυνη εισόδου πως το μωρό ερχόταν και έπρεπε να βιαστούν και να στείλουν βοήθεια. Άρχισα να κατεβάζω το παντελόνι μου γιατί ένιωθα πως το σώμα μου έσπρωχνε το κεφάλι του μωρού. Μπορούσα να νιώσω το κεφάλι του στο χέρι μου. Κοίταξα τον σύζυγό μου και του είπα να πιάσει το μωρό. Το έκανε χωρίς κανένα δισταγμό. Τότε ένιωσα το σώμα μου να σπρώχνει ακούσια», περιγράφει η Τζες η οποία είναι μητέρα ακόμη πέντε παιδιών. 

Ο μικρός Μαξ γεννήθηκε στο διάδρομο του νοσοκομείου, με τη φωτογράφο να φωνάζει τις νοσοκόμες και να φωτογραφίζει το γεγονός.

Η πανευτυχής μητέρα, δήλωσε, επίσης: «Ήταν η πιο τρελή γέννα μου, αλλά και η πιο τέλεια. Δεν ήταν αυτό που είχα προγραμματίσει, αλλά τελείωσε χωρίς καμία παρέμβαση, με ένα υγιές μωρό και εκπληκτικούς ανθρώπους να με στηρίζουν. Ήταν όμορφο και θα αγαπώ πάντα κάθε στιγμή που έζησα».

πηγή: protothema.gr