εγκυμοσύνη χωρίς στρες

Το έμβρυο ξεχωρίζει χαρές και λύπες της εγκύου

Τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα της μητέρας, διαπίστωσαν οι επιστήμονες ότι έχουν τα έμβρυα. Μετά από έρευνα που έγινε σε εγκυμονούσες που διένυαν το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους διαπιστώθηκε ότι τα έμβρυα αντιλαμβάνονταν την συναισθηματική κατάσταση της μητέρας και αναλόγως αντιδρούσαν.

Συγκεκριμένα όταν οι γυναίκες παρακολουθούσαν κάποιο ευχάριστο θέαμα και ένιωθαν ευφορία, τα έμβρυα, όπως παρατήρησαν οι ειδικοί μέσω υπερήχων, εμφάνιζαν αυξημένη κίνηση των άκρων αλλά και ολόκληρου του σώματος.  Τα χαρακτηριστικά αυτά υποδηλώνουν την σωστή λειτουργία του νευρικού, του καρδιαγγειακού και του μυοσκελετικού συστήματος. 

Αντιθέτως όταν οι εγκυμονούσες παρακολουθούσαν ένα δυσάρεστο και θλιβερό θέαμα, η κίνηση των εμβρύων ήταν μειωμένη. Αυτό συνέβαινε γιατί την ώρα εκείνη στο σώμα της μητέρας εκκρινόταν μια ουσία που προκαλούσε τη μείωση της ροής του αίματος προς τη μήτρα κι έτσι το έμβρυο μείωνε τις κινήσεις, για να στέλνει το αίμα προς την καρδιά και τον εγκέφαλο.

Απ' όλα τα παραπάνω εύλογα προκύπτει το συμπέρασμα ότι η συναισθηματική κατάσταση μιας γυναίκας που κυοφορεί είναι πολύ σημαντική τόσο για την ίδια όσο και για το μωρό της και γι' αυτό καλό θα ήταν να αποφεύγονται όσο γίνονται οι έντονες συναισθηματικές εξάρσεις.