Φανή Βαγγελάτου

fani vagelatouΣπούδασα Λογοθεραπεία στο Τ.Ε.Ι. Ιωαννίνων απ’ όπου αποφοίτησα το 2004. Αμέσως ξεκίνησα να εργάζομαι σε ιδιωτικά κέντρα λογοθεραπείας στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκα με την αποκατάσταση αρθρωτικών, φωνολογικών και συναφών διαταραχών, καθώς και με την παρέμβαση σε μαθησιακές δυσκολίες.

Το 2007, όταν συνεργάστηκα με ένα ειδικό σχολείο ως λογοθεραπεύτρια, αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου στην ειδική αγωγή με στόχο την εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη παρέμβαση σε πολύπλοκες διαταραχές, όπως αυτές που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και άλλες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Εξειδικεύτηκα στην ειδική αγωγή στην Αναπτυξιακή Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα ξεκίνησα μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Nottingham της Μ. Βρετανίας απ’ όπου έλαβα τον τίτλο M.A. in Special and Inclusive Education με κύριο προσανατολισμό σπουδών, όχι μόνο την παρέμβαση αλλά και την ενσωμάτωση ατόμων με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στο σχολικό και στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.

Από το 2008 μέχρι και σήμερα, με την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία γονέων καταφέραμε να εντάξουμε παιδιά με δυσκολίες στα σχολεία της γειτονιάς τους, καθώς και να τα υποστηρίξουμε σε όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους. Ταυτόχρονα, συνεχίζω την εξατομικευμένη παρέμβαση σε δυσκολίες λόγου και μάθησης με κριτήριο τις ανάγκες κάθε παιδιού ή ενήλικα, προσαρμόζοντας μεθόδους και υλικό ξεχωριστά και συνεργάζομαι με επιλεγμένους εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, ψυχιάτρους και άλλους συναδέλφους συναφών ειδικοτήτων για την ολοκληρωμένη αξιολόγηση και παρέμβαση κάθε περίπτωσης.

Τον Σεπτέμβρη του 2012 ξεκίνησα μια νέα συνεργασία με τον εκπαιδευτικό Όμιλο Ξυνή αναλαμβάνοντας ως υπεύθυνη το τμήμα Προσχολικής Αγωγής και Φροντίδας ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Με χαρά εκπαιδεύω νέους συναδέλφους σε θέματα ειδικής αγωγής και ενταξιακής εκπαίδευσης, μεγαλώνοντας με αυτόν τον τρόπο το δίκτυο άρτια καταρτισμένων ανθρώπων που θα μπορούν να αποτελέσουν στήριγμα για οικογένειες με παιδιά με δυσκολίες στο μέλλον.