Φυσικοί τρόποι για να ανακτήσει δυνάμεις η νέα μανούλα, μετά την καισαρική

Φυσικοί τρόποι για να ανακτήσει δυνάμεις η νέα μανούλα, μετά την καισαρική

Η γέννηση του μωρού, είναι σκληρή δουλειά, δεν έχει σημασία πως αποφασίζει το μικρούλι να έρθει στον κόσμο. Ενώ ο φυσικός τοκετός είναι πιο δύσκολος τη στιγμή εκείνη, η καισαρική τομή είναι πολύ πιο δύσκολη στην ανάρρωση. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορεί η μέλλουσα μητέρα να κάνει πριν και μετά από μία καισαρική τομή που θα τη βοηθήσουν πολύ στην ανάκτηση των δυνάμεών της.

Σύμφωνα λοιπόν με την εμπειρία πολλών μαμάδων αυτά είναι:

Ο ευεργετικός ζωμός κρέατος

Τα οφέλη του είναι σημαντικά, πριν ή μετά από μία χειρουργική επέμβαση ή ασθένεια. Είναι γεμάτος με αμινοξέα όπως προλίνη και γλυκίνη που είναι αναγκαία για την παραγωγή κολλαγόνου και εξαιρετική για την επούλωση του δέρματος.

Ο ζωμός επίσης περιέχει ζελατίνη, ευεργετική για την επούλωση των πληγών και για το δέρμα.

Ο παραδοσιακός ζωμός, πραγματικά μπορεί να βοηθήσει την ανάκαμψη από καισαρική τομή, επίσης βοηθά την πέψη και διευκολύνει τη δυσκοιλιότητα που μερικές φορές συμβαίνει μετά τη καισαρική τομή.

Κορσές

Μην το θεωρήσετε μαρτύριο. Απλά δοκιμάστε το.

Η ελαφριά πίεση του λαστέξ μπορεί να μειώσει τον πόνο και να επιταχύνει την επούλωση μετά από καισαρική τομή. Μπορεί επίσης να βοηθήσει και στον φυσιολογικό τοκετό, γιατί βοηθά την επιστροφή της μήτρας στο κανονικό της μέγεθος πιο γρήγορα.

Είδος της καισαρικής

Δηλαδή, αν η καισαρική έγινε επειγόντως γιατί προέκυψε κάποιο πρόβλημα ή η μητέρα έχασε πολύ αίμα, η ανάκαμψη είναι πιο δύσκολη.

Ενώ όταν πήγε ήρεμα και προγραμματισμένα στο νοσοκομείο για να κάνει καισαρική και έχει στην αγκαλιά της το μωράκι αμέσως μετά, φαίνεται ότι γίνονται όλα πιο εύκολα. Αυτή είναι η «ήπια καισαρική» και μάλλον βοηθά πραγματικά στη γρήγορη ανάκαμψη της μητέρας.

Κατάλληλες κρέμες

Η καισαρική είναι μία αρκετά μεγάλη χειρουργική επέμβαση και αφήνει μία σημαντική τομή. Η χρησιμοποίηση στην κοιλιά κρέμας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά στην αποφυγή των ραγάδων και η χρήση της κατάλληλης κρέμας μετά βοηθά στην επούλωση των ουλών.

Αφού έχει την σύμφωνη γνώμη του γιατρού, μπορεί η νέα μητέρα να χρησιμοποιεί την αλοιφή αυτή πολλές φορές την ημέρα, αφού βέβαια έχουν αφαιρεθεί τα ράμματα.

Γλουταμίνη

Αφού πρώτα έχει τη συγκατάθεση του γιατρού της, η νέα μανούλα μπορεί να πάρει γλουταμίνη.

Η γλουταμίνη διεγείρει τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό το κλείσιμο των πληγών. Είναι το πιο πλούσιο αμινοξύ (δομικό συστατικό των πρωτεϊνών) στο σώμα. Χάνεται κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε βλάβης του ιστού, και σύμφωνα με τους ερευνητές η γλουταμίνη διαθέτει αναβολικές ιδιότητες οι οποίες είναι αποτελεσματικές στην επούλωση του τραύματος, όταν βέβαια υπάρχει σε αρκετά μεγάλη ποσότητα.

Μασάζ

Όπου υπάρχει μία μεγάλη τομή, υπάρχει η πιθανότητα να σχηματιστούν συμφύσεις. Για να αποφύγετε το κίνδυνο αυτό, το απαλό μασάζ είναι απαραίτητο, όταν βέβαια έχει κλείσει τελείως η πληγή.

Νερό και μαγνήσιο

Πολλά άτομα παθαίνουν δυσκοιλιότητα μετά μία επέμβαση και αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα επώδυνο μετά από μία καισαρική τομή ή και φυσιολογικό τοκετό. Η συμβουλή είναι να πίνει πολύ νερό η νέα μανούλα και να πάρει μαγνήσιο που βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Ύπνος

Μάλλον υποτιμάμε όλοι τη δύναμη του ύπνου μετά από χειρουργική επέμβαση ή τοκετό. Θα πρέπει να κοιμόμαστε περισσότερο από το κανονικό. Όταν μπορούμε φυσικά με ένα νεογέννητο στο σπίτι!

Αλλά χωρίς αμφιβολία, το σώμα αναγεννάτε πιο γρήγορα κατά τη διάρκεια του ύπνου και συμβάλλει επίσης στην επιτάχυνση της επισκευής των ιστών.

Έτσι μην αρνηθείτε την βοήθεια που μπορείτε να έχετε και κοιμηθείτε! Μόνο καλό θα κάνει σε σας και όταν εσείς είστε καλά, είναι όλη η οικογένεια καλά.