Ιδέες για το παιδικό δωμάτιο, με χριστουγεννιάτικη διάθεση

παιδί στολισμένο για τα Χριστούγεννα παιδικό δωμάτιοΤα Χριστούγεννα είναι μία από τις πιο αγαπημένες περιόδους του έτους για τα παιδιά, καθώς συνδέονται με εκπλήξεις, ταξίδια, συναντήσεις με φίλους, όμορφες σπιτικές μυρωδιές, γιορτινά τραγούδια και το κυριότερο… με πολλά παιχνίδια και διακοσμητικά είδη και δώρα για εκείνα και το δωμάτιό τους!

Οι γονείς συχνά επικεντρώνονται στον στολισμό του βασικού χώρου του σπιτιού, αμελώντας το παιδικό δωμάτιο. Μέσα στο κλίμα των ημερών, όμως, τα ίδια τα παιδιά θα ήθελαν και το δωμάτιό τους να είναι ζεστό, χαρούμενο και φιλόξενο, για να μπορέσει ο… Άγιος Βασίλης να τους φέρει τα καλύτερα δώρα!

 
Δείτε μερικές ιδέες γιορτινών διακοσμήσεων, για να προσφέρετε στα παιδιά σας μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο δωμάτιό τους.

ΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ :

1. Χριστουγεννιάτικο Στεφάνι από Κουμπιά
Ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι στην πόρτα του παιδικού υπνοδωματίου θα ομορφαίνει τον χώρο του. Προμηθευτείτε μαλακά κλαδιά, κόκκινα αλεξανδρινά λουλούδια, κουκουνάρια και μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες, όπως χρυσές καμπανούλες ή, ακόμη, και ένα πρωτοχρονιάτικο κλειδί και κατασκευάστε το δικό σας στεφάνι, μπλέκοντας τα κλαδιά μεταξύ τους και στολίζοντάς τα με τα υπόλοιπα είδη. Στο τέλος, περάστε μια πετονιά, κρεμάστε το στην πόρτα του παιδιού και καλωσορίστε τις γιορτές!

2. Χριστουγεννιάτικα Κουτιά Αποθήκευσης
Στη διάρκεια των εορτών, το παιδί θα λάβει αρκετά δώρα, τα οποία θα πρέπει να τα τακτοποιήσει στη συνέχεια. Βοηθήστε το παρέχοντάς του τα πιο όμορφα κουτιά αποθήκευσης με χριστουγεννιάτικα σχέδια και φτιάξτε τη δική σας σύνθεση στο δωμάτιό του, βάζοντάς τα το ένα πάνω στο άλλο ή το ένα δίπλα στο άλλο. Μπορείτε να κολλήσετε πάνω τους πολύχρωμες ετικέτες, οι οποίες θα αναφέρουν το περιεχόμενο του κάθε κουτιού ή ακόμη, να ντύσετε τα ήδη υπάρχοντα κουτιά με χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος, δημιουργώντας έτσι τη δική σας, ξεχωριστή γιορτινή εικόνα.

3. Χριστουγεννιάτικο Λαμπατέρ
Ο φωτισμός του δωματίου μπορεί να γίνει πολύ ατμοσφαιρικός, αν αλλάξετε τα καπέλα του λαμπατέρ που έχει το παιδί ήδη στον χώρο του, με κάποια νέα, τα οποία θα έχουν ένα θέμα από τις γιορτές. Οι τάρανδοι που πετούν, το φωτεινό αστέρι των Χριστουγέννων, οι τρεις μάγοι, ακόμη και το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα αποτελέσει ένα στοιχείο, το οποίο θα δώσει έναν πολύ ξεχωριστό φωτισμό στο υπνοδωμάτιο… όταν το φως ανάψει!

4. Χριστουγεννιάτικα Πουφ
Μια έξυπνη λύση για το παιδικό δωμάτιο είναι να επιλέξετε τα ειδικά σχεδιασμένα καθίσματα για παιδιά τύπου «πουφ», τα οποία θα βρείτε σε πολλά σχέδια και χρώματα. Τα πουφ εξυπηρετούν ως κάθισμα, είναι μαλακά, εύκολα στην μετακίνηση και βολικά, καθώς προσαρμόζονται στο σώμα του κάθε παιδιού. Για τα Χριστούγεννα, επιλέξτε πουφ σε σχήμα χιονάνθρωπου, μπάλας δέντρου, ή και χιονονιφάδας και χαρίστε στα παιδιά ένα πολύ όμορφο στολίδι για το δωμάτιό τους.

5. Χριστουγεννιάτικα Αυτοκόλλητα και Σπρέι
Τα βλέμματα των μικρών παιδιών είναι στραμμένα στο παράθυρο αυτές τις ημέρες, καθώς περιμένουν με ανυπομονησία τον αγαπημένο τους Άγιο, ο οποίος θα τους φέρει τα πολυπόθητα δώρα. Στηρίξτε την φαντασία τους, στολίζοντας τα τζάμια με χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα από καμπανούλες και τύμπανα, που θα σημαίνουν την άφιξή του, αλλά και χιονονιφάδες με σπρέι, καθώς και το έλκηθρο με τους τάρανδους που θα «πετά» προς τα μικρά σας. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε εικόνες…

6. Χριστουγεννιάτικα Μαξιλάρια και Κουβέρτες
Ένα δωμάτιο μπορεί να αναδειχθεί χρησιμοποιώντας διακοσμητικά υφάσματα. Ντύστε τα μαξιλάρια που έχει ήδη το παιδί στο κρεβάτι του με χρωματιστές μαξιλαροθήκες με θέμα τα Χριστούγεννα, με χιονισμένα τοπία ή με μια χορωδία μικρών παιδιών ή αγοράστε έτοιμα μαξιλάρια από το εμπόριο, καθώς και κουβέρτες και σετ σεντόνια με θέμα τον Άγιο Βασίλη, τους τάρανδους και τα ξωτικά του. Φτιάξτε την εικόνα που ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητα του παιδιού σας και στολίστε τον χώρο του.

ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ :

α) Κεριά. Το παιδικό δωμάτιο δεν προσφέρεται για εύφλεκτα αντικείμενα, τα οποία απαιτούν την αμέριστη προσοχή των γονέων.

β) Γυάλινα διακοσμητικά. Είναι επικίνδυνα να σπάσουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και να αποτελέσουν πηγή ατυχήματος, για μικρούς και μεγάλους.

γ) Παιχνίδια με πολύ μικρά κομματάκια. Τα μικρά παιδιά συνήθως δεν είναι προσεκτικά με τα μικροαντικείμενα, ειδικά όταν χρειάζονται συναρμολόγηση, καθώς αποτελούνται από μικρά κομματάκια πλαστικού ή άλλου υλικού.

δ) Διακοσμητικά τα οποία χρειάζονται ρεύμα. Είναι προτιμότερο να μην προσφέρετε στο παιδί ένα αντικείμενο, το οποίο για να λειτουργήσει χρειάζεται να συνδεθεί στην πρίζα, καθώς δεν γνωρίζετε πότε μπορεί να δοκιμάσει τη λειτουργία του, χωρίς τη δική σας επίβλεψη.

ε) Τεχνητό χιόνι, χαρτοπόλεμο, συνθετικά υλικά ζωγραφικής και προϊόντα κόλλας. Είναι πολύ εύκολη η κατάποσή τους, καθώς επίσης, η χρήση τους απαιτεί και την παράλληλη χρήση χημικών, το οποίο είναι σαφώς προτιμητέο να αποφύγετε να φέρετε σε επαφή με το παιδί. Αν θέλετε, φτιάξτε μαζί μια κατασκευή, αλλά ποτέ εντός παιδικού υπνοδωματίου.

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του παιδικού δωματίου θα ενθουσιάσει το μικρό σας, χαρίζοντας παράλληλα μια ξεχωριστή και δημιουργική γιορτινή ατμόσφαιρα στον χώρο. Αποφύγετε τις υπερβολές και προσφέρετε στα παιδιά σας απλόχερα τη δυνατότητα να βιώσουν τη ζεστασιά και τη θαλπωρή του πνεύματος των Χριστουγέννων.

Καλές γιορτές!