Ανακαλούνται 2 παιδικά παιχνίδια

Κύπρος: Ανακαλούνται 2 παιδικά παιχνίδια από γνωστή αλυσίδα

Με πρόσφατη ανακοίνωση η Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή της Κύπρου (η αντίστοιχη ελληνική Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας), αποσύρει μεταξύ άλλων, 2 επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια (τύπου slime) από την κυπριακή και την ελληνική αγορά, τα οποία πωλούνταν (έχουν ήδη αποσυρθεί από την ελληνική αγορά) στα καταστήματα της πασίγνωστης αλυσίδας παιχνιδιών JUMBO.

Δείτε τα παιδικά παιχνίδια:

επικίνδυνα παιχνίδια (τύπου slime)

επικίνδυνα παιχνίδια (τύπου slime)

Ποιά είναι τα βασικά κριτήρια για ασφαλή προϊόντα;

Τα βασικά κριτήρια για ασφαλή προϊόντα είναι:

- Να γίνεται σωστή χρήση του προϊόντος και μόνο για τους σκοπούς τους οποίους προορίζεται. - Να λαμβάνονται υπόψη οι λογικοί κίνδυνοι που συνεπάγονται από τη χρήση ενός προϊόντος ούτως ώστε να προστατεύονται από τους κινδύνους αυτούς.

- Σταματήστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα τα οποία έχουν φθαρεί ή έχουν υποστεί ζημίες τέτοιες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του χρήστη.

- Να έχουν την ανάλογη μηχανική αντοχή.

- Να μην είναι εύφλεκτα.

- Βεβαιωθείτε ότι φέρουν τη σήμανση CE.

- Βεβαιωθείτε ότι συνοδεύονται από οδηγίες, προειδοποιήσεις και πληροφορίες για την ασφάλεια στην ελληνική γλώσσα. Αν πρόκειται για παιχνίδι, ψάξτε για τους περιορισμούς ηλικίας και βεβαιωθείτε ότι το παιχνίδι ανταποκρίνεται στην ηλικία του παιδιού για το οποίο προορίζεται.

Εάν ψάχνετε παιχνίδια για κορίτσια για να οργανώσετε το πιο διασκεδαστικό πάρτι για τη μικρή σας πριγκίπισσα, τότε δείτε το άρθρο που ακολουθεί στο οποίο βρήκαμε για εσάς τα πιο «ροζ» διασκεδαστικά παιχνίδια για κορίτσια που προτείνουν μαμάδες από όλο τον κόσμο.