Οργανώστε σωστά το σαλόνι σας

Καθαρό σπίτι: Τακτοποιημένο σαλόνι με παιδί

Θυμάστε τις εποχές με καθαρό σπίτι, πάντα οργανωμένο; Είναι ασφαλώς δύσκολο να έχουμε οργανωμένο το σαλόνι μας όταν μικρό παιδί. Όμως, κάποιες μικρές συμβουλές θα βοηθήσουν να έχετε τα παιδικά παιχνίδια τους στον ίδιο χώρο, χωρίς να είναι ένας ακατάστατος παιχνιδότοπος.

Καθαρό σπίτι = καθαρό σαλόνι 

Όταν λοιπόν το σαλόνι έχει χτυπηθεί από ένα τσουνάμι παιχνιδιών, είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρετε τα απαραίτητα μέτρα για να μπορεί όλη η οικογένεια να απολαμβάνει τον ίδιο χώρο και όχι μόνο τα παιδιά.

Καθαρό σπίτι tip 1: τακτοποιήστε τα παιδικά DVD χωριστά.

Είναι καλό να έχετε οργανώσει τα δικά σας DVD με αλφαβητική σειρά ή κατά είδος. Μην περιμένετε όμως από το παιδάκι σας να ξέρει που θα βρει το δικό του. Ένα κουτί με πλαστικό καπάκι που θα έχει μόνο τα παιδικά DVD, θα επιτρέπει στο μικρό σας να βρίσκει χωρίς δυσκολία το αγαπημένο του χωρίς να ανακατεύει τα δικά σας. Επίσης το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα CD του.

Καθαρό σπίτι tip 2: Αγοράστε ένα μικρό κουτί για παιχνίδια.

Ένα τεράστιο κουτί θα φέρει περισσότερο χάος παρά τάξη. Το μικρό σας θα πρέπει να το αδειάζει όλο για να βρει το αγαπημένο του αυτοκινητάκι. Ένα μέτριο σε μέγεθος κουτί είναι ότι πρέπει για να έχει πέντε έξι αγαπημένα του παιχνίδια.

Καθαρό σπίτι tip 3: Ορίστε ένα κουτί για τα εξαρτήματα παιχνιδιών.

Πάντα θα υπάρχουν κομμάτια από παζλ ή παπούτσια από τις κούκλες της κόρης σας κάθε φορά που θα καθαρίζετε (ξέρουμε πως τα παιχνίδια για κορίτσια είναι πολλά..). Αντί λοιπόν να ψάχνετε όλο το σπίτι για το παιχνίδι που του λείπει, θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε, βάλτε οτιδήποτε περιττό σε ένα διαφανές πλαστικό δοχείο και πείτε στο παιδί να κοιτάξει εκεί για να βρει αυτό που λείπει.

Καθαρό σπίτι tip 4: Ψάξτε για παιχνίδια που προσφέρουν χώρο αποθήκευσης.

Σήμερα, πολλές εταιρίες παιχνιδιών έχουν κατασκευάσει παιχνίδια που εξυπηρετούν διπλό σκοπό. Δηλαδή είναι εξοπλισμένα και με ένα αποθηκευτικό χώρο. Όπως ένα τραπεζάκι για χειροτεχνία αποτελείται και από ένα αποθηκευτικό δοχείο, ή ακόμη και τα τύμπανα έχουν σχεδιαστεί για να μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε αυτά κάποιο μικρότερο μουσικό όργανο.

Καθαρό σπίτι tip 5: Να είστε έτοιμη για μία ξαφνική λύση απελπισίας.

Ακριβώς τη στιγμή που το μικρό σας αδειάζει στο τραπεζάκι του σαλονιού τα 100 χρωματιστά μολύβια του, σας ειδοποιεί ξαφνικά η πεθερά σας ότι έρχεται να σας επισκεφτεί. Για να σωθείτε, επειδή δεν υπάρχει χρόνος να τακτοποιήσετε τα πάντα στη σωστή θέση τους, σιγουρευτείτε ότι έχετε ένα μεγάλο διακοσμητικό καλάθι, ή ότι άλλο σας βολεύει και ρίξτε τα όλα μέσα σε ένα λεπτό.

Καθαρό σπίτι tip 6: Ανανεώνετε τα παιχνίδια του.

Δεν χρειάζεται να έχει όλα τα παιχνίδια του συνέχεια στη διάθεσή του. Αφήστε τα πιο αγαπημένα και κρύψτε τα άλλα στην αποθήκη. Να είστε σίγουρη ότι δεν θα του λείψουν. Επίσης θα διαπιστώσετε ότι όταν του παρουσιάσετε τα πιο παλιά και αποσύρετε κάποια άλλα, θα χαρεί περισσότερο. Όπως επίσης όταν του δώσετε μία «καινούργια» συλλογή, από την αποθήκη, μερικούς μήνες αργότερα.

Με λίγη τάξη και έξυπνο τρόπο αποθήκευσης, θα διαπιστώσετε ότι το σαλόνι σας χωράει όλη την οικογένεια. Αν θέλετε να προχωρήσετε σε επόμενο βήμα για ένα καθαρό σπίτι τότε ίσως σας αρέσει το άρθρο μας για την οργάνωση της ντουλάπας, με 4 απλές συμβουλές που θα δώσουν έναν αέρα ανανέωσης.