3 Τρόποι για να κάνουμε καλύτερη την επικοινωνία με τα παιδιά μας

3 τρόποι για καλύτερη επικοινωνία με τα παιδιά μας

Πολλές φορές η επικοινωνία με τα παιδιά μας μπορεί να γίνει πραγματικά δύσκολη. Αυτό συμβαίνει γιατί τα παιδιά μας εκφράζονται με διαφορετικούς κώδικες απ’ ότι εμείς.

 Ο τρόπος με τον οποίο εκράζονται τα παιδιά δεν είναι πάντα ξεκάθαρος για τους γονείς. Τα παιδιά μας όταν κλαίνε προσπαθούν να μας πουν ότι είναι στεναχωρημένα, ότι νιώθουν αδικία ή ότι φοβούνται. Όταν γκρινιάζουν μπορεί να προσπαθούν να μας πουν ότι νυστάζουν ή ότι δεν περνάνε καλά.

Είναι σημαντικό λοιπόν, να τους μάθουμε να επικοινωνούν και να εκφράζουν τις ανάγκες τους. Τα καλά νέα  είναι ότι η επικονωνία μπορεί να καλλιεγηθεί και να βελτιωθεί.

3 Τρόποι για να κάνουμε την επικοινωνία με τα παιδιά μας καλύτερη:

Δώστε τους προσοχή όταν κλαίνε.
 Προσπαθήστε να τα καταλάβετε και να τα ηρεμήσετε. Είναι καλό να τα αγκαλιάζετε και να τα κάνετε να νιώσουν ασφαλεια για να σας μιλήσουν και να μοιραστούν ολα όσα νιώθουν.

Γίνετε δημιουργικοί.
Τα παιδιά εκφράζονται καλύτερα μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι. Χρησιμοποιήστε τη μουσική, το χορό, τη ζωγραφική για να τα βοηθήσετε να εκφραστούν.

Μιλήστε με τα παιδιά σας. 
Τα παιδιά μας είναι καλό να νιώθουν ότι είμαστε διαθέσιμοι για συζήτηση. Να είστε ανοιχτοί στις συζητήσεις και να τα βοηθάτε να καταλάβουν και να δίνουν όνομα  στα συναισθήματα τους. Να νιώθουν πάντα ελεύθερα να σας μιλήσουν και να μην σας φοβούνται.

Όνομα Συγγραφέα:
Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ήρθε η ώρα να συστηθώ λοιπόν, είμαι η Αναστασία, ψυχολόγος, μαμά του Ερμή και της Ίριδας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, αγαπώ να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, να μαγειρεύω...