Μπορεί η εγκυμοσύνη να αυξήσει την ερωτική μου επιθυμία;

Αυτό συμβαίνει λόγω της κατακλυσμιαίας έκλυσης ορμονών (προγεστερόνης και οιστρογόνων) στο αίμα που προδιαθέτει τη γυναίκα για σεξουαλική επαφή με το σύντροφό της. 

Η αύξηση των ορμονών δεν είναι η μόνη ουσιαστική αλλαγή που συμβαίνει την περίοδο της εγκυμοσύνης και επηρεάζει άμεσα τη σεξουαλική επιθυμία.

Όσο το στήθος μεγαλώνει σε μέγεθος συχνά γίνεται πολύ πιο ευαίσθητο, ειδικά γύρω από την περιοχή της θηλής.
Αυτό μπορεί να είναι ακόμα πιο ερεθιστικό για πολλές γυναίκες, αρκετές όμως λόγω της πολύ μεγάλης ευαισθησίας το βρίσκουν ενοχλητικό.

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να το επικοινωνήσετε στο σύντροφό σας ώστε να είναι πολύ πιο ήπιος στις κινήσεις του ή να προσανατολιστεί σε άλλες ερωτογενείς ζώνες.

Επίσης αξίζει να γνωρίζει το ζευγάρι ότι η κολπική εφύγρανση είναι πολύ πιο έντονη και ότι εξαιτίας της αυξημένης ροής αίματος στην πυελική περιοχή, υπάρχει διόγκωση των γεννητικών οργάνων της γυναίκας που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε αυξημένη αισθητικότητα στην περιοχή.

Επικοινωνήστε με το σύντροφό σας για το τι σας αρέσει και τι σας ενοχλεί.
Το βασικό είναι το σεξ να ευχαριστεί και τους δύο!

Μαρίνα Μόσχα 

Βρείτε μας και στο facebook

askitis

Όνομα Συγγραφέα:
Ο Dr Θάνος Ασκητής είναι νευρολόγος – Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Παν/μίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής...
Νευρολόγος – Ψυχίατρος

www.askitis.gr
institute@askitis.gr

Τηλέφωνα:
210 61 04 590
210 77 89 890
210 77 72 100

Fax:
210 61 95 797