Πως διαλέγει η σύγχρονη, επιτυχημένη γυναίκα τον εραστή της;

Με την είσοδο της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και την απόκτηση της οικονομικής της ανεξαρτησίας και αυτονομίας τα γνωρίσματα πλέον που αναζητά στο αρσενικό έχουν υποστεί πολλές μετατροπές.

Η γυναίκα σήμερα ζητάει από τον άνδρα που είναι δίπλα της να είναι εμφανίσιμος, αρρενωπός και επιτυχημένος.

Πολύ συχνά θέτει την εξωτερική εμφάνιση ενός καλλίγραμμου, εύρωστου σώματος σαν προϋπόθεση σεξουαλικής έλξης δίνοντας την ίδια βαρύτητα όπως ένας άνδρας, αν και συχνά προτιμά να μην το δείχνει.

Η γυναίκα έχει φύγει για τα καλά από την κουζίνα της και κυνηγάει την επαγγελματική επιτυχία, τα πλούτη, την ηδονή και τον άνδρα.
Θέλει να γίνει ελκυστική, επιτυχημένη, αυτόνομη, ερωμένη, σύζυγος και μητέρα. Ρόλοι πολυσύνθετοι και δύσκολοι στην ταυτόχρονη υλοποίηση τους.
Από γυναίκα της ηδονής γίνεται συχνά γυναίκα κυνηγός.

Παίρνει πρωτοβουλίες, ξέρει τι θέλει και το διεκδικεί.
Η μετάβαση αυτή έχει προκαλέσει ανακατανομή ρόλων στην Ελληνική κοινωνία.

Ο σύγχρονος άνδρας συχνά βρίσκεται σε σύγχυση.
Δεν ξέρει πώς να ανταποκριθεί στην αλλαγή αυτή και αποδιοργανώνεται.

Η γυναίκα για την οποία αισθάνεται έλξη είναι πιθανόν να έχει καλύτερο μισθό από τον ίδιο, να οδηγάει πιο γρήγορο αυτοκίνητο, να διεκδικεί την σεξουαλική της ικανοποίηση.

Δεν είναι τυχαίο το παράπονο πολλών γυναικών ότι «δεν μας φλερτάρουν οι άνδρες» ή ότι «δεν υπάρχουν άνδρες παλιάς κοπής».

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν γιατί «δεν υπάρχουν και γυναίκες παλιάς κοπής».

Οι φυλετικοί ρόλοι έχουν αλλάξει γρήγορα, ραγδαία και ολοκληρωτικά και η αλλαγή αυτή δεν έχει ακόμα αφομοιωθεί από την κοινωνία μας. Είμαστε σε ένα παιχνίδι που δεν ξέρουμε τους κανόνες, δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει ο κάθε παίχτης και πότε είναι η σειρά του να παίξει.

Δρ. Θάνος Ασκητής

Βρείτε μας και στο facebook

askitis

Όνομα Συγγραφέα:
Ο Dr Θάνος Ασκητής είναι νευρολόγος – Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Παν/μίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής...
Νευρολόγος – Ψυχίατρος

www.askitis.gr
institute@askitis.gr

Τηλέφωνα:
210 61 04 590
210 77 89 890
210 77 72 100

Fax:
210 61 95 797