Το πρώτο μπάνιο!

Ο καιρός ήταν ζεστός, οπότε σκέφτηκα να ρίξω μες το αμάξι και τα μαγιό μας… μπας και… Τι σημασία έχει που δεν ήμουν σίγουρη… τα πεθερικά μου ήταν!

Νομίζω δεν είχα επιλογή να αρνηθώ να κάνει ο Οδυσσέας το πρώτο του μπάνιο.  Η πεθερά μου είχε ήδη αγοράσει κι αντηλιακό!

Τι κι αν είχα κάνει ολόκληρη έρευνα για το αντηλιακό του παιδιού μου... Ήμουν έτοιμη για νέα μάχη καθώς είχα γίνει πια expert στην επιλογή αντηλιακού.

Σας παραθέτω όλα όσα έμαθα κατά τη διάρκεια της έρευνάς μου:
Πρώτα απ’ όλα το αντηλιακό πρέπει να προσφέρει προστασία για όλα τα είδη ακτινοβολίας του ηλίου, καθώς είναι περισσότερες από μία.
Οι πιο γνωστές μας είναι οι υπεριώδεις ακτίνες οι οποίες είναι αόρατες, επικίνδυνες και χωρίζονται σε UVA & UVB (και UVC αλλά αυτές δε μας νοιάζουν καθώς δεν κάνουν κακό στο δέρμα αλλά και εμποδίζονται από το στρώμα του όζοντος).

Οι ακτίνες UVB είναι αυτές που δημιουργούν εγκαύματα στο δέρμα, ενώ οι ακτίνες UVA προκαλούν μακροπρόθεσμες βλάβες στο δέρμα και είναι και αυτές που φτάνουν πιο εύκολα στην επιφάνεια της γης.

Δεύτερον, το αντιηλιακό για το παιδάκι μου θέλω να έχει φυσικά φίλτρα.
Τα φυσικά φίλτρα αντανακλούν, μεταδίδουν ή απορροφούν εν μέρει το φως και προστατεύουν από την ακτινοβολία UVA και UVB.

Τρίτον επίσης σημαντικό!
Το αντιηλιακό πρέπει να προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να απορροφά ή να αντανακλά τουλάχιστον το 90% της υπεριώδους ακτινοβολίας με εύρος μήκους κύματος που κυμαίνεται από 290 έως 400 νανόμετρα (nm).
Ε? Σας ψάρωσα?

Τέταρτον, φυσικά να έχει υψηλό δείκτη προστασίας
και πέμπτον ιδανικά να έχει τέλεια άρωμα Cool

Και εκεί που ήμουν έτοιμη να αραδιάσω όλα τα παραπάνω τσούπ ανοίγει την τσάντα με τα μπανιερά και μου βγάζει το αντιηλιακό της Pharmasept και μάλιστα με δείκτη προστασίας SPF50+ !

Τα έχει όλα όσα σας ανέφερα! Ένα αντηλιακό με φυσικά φίλτρα, που προστατεύει όχι μόνο από τη UVA και UVB ακτινοβολία, αλλά και από την επικίνδυνη IR ακτινοβολία!
Επίσης αισθάνομαι ασφαλής όταν το χρησιμοποιώ γιατί είναι 3 σε 1, δηλαδή δεν προστατεύει απλά από τον ήλιο, αλλά παράλληλα ενυδατώνει και καταπραΰνει το δερματάκι του Οδυσσέα, οπότε δε θα χρειαστεί μετά after sun.

Το καλύτερο δε σας το πα όμως ακόμα! Το συγκεκριμένο αντηλιακό είναι ελεγμένο με photo-patch test που μειώνει την πιθανότητα αντίδρασης της ευαίσθητης παιδικής επιδερμίδας από τη UV ακτινοβολία, οπότε το χρησιμοποιούμε άφοβα κι εκείνος αλλά κι εγώ!
Σας ψάρωσα για άλλη μια φορά... ε?

IMG 20160629 082727 Copy

Και το άρωμά του? Απίστευτο, καλοκαιρινό, ζουμερό καρπούζι!
Τσάμπα όλο το σενάριο απόρριψης που είχα ετοιμάσει στο μυαλό μου.

Επιπλέον, είχε αγοράσει για τον Οδυσσέα και ένα καταπληκτικό σωσίβιο και σαμπουάν/αφρόλουτρο αλλά και κρέμα για μετά το ντουζάκι μας.

Ξέχασα αμέσως την ντροπή που ένοιωσα γιατί βιάστηκα να βγάλω συμπέρασμα, όταν πριν προλάβω να ετοιμαστώ είχαν πάρει το παιδάκι μου και το είχαν βάλει στη θάλασσα.

Η αλήθεια είναι ότι νευρίασα αλλά όταν είδα το γιο μου να είναι τόσο χαρούμενος και να γελά με την αίσθηση της θάλασσας στο σώμα του, τα ξέχασα όλα.

Ήταν πολύ αστείο, ο Οδυσσέας νόμιζε ότι θα υπάρχει κάτι σταθερό να πατήσει και κούναγε τα ποδαράκια ψάχνοντας να βρει να πατήσει γη.

Νομίζω θα μπορούσε να μείνει στη θάλασσα με τις ώρες αλλά τον βγάλαμε αμέσως μόλις είδαμε ότι τα χεράκια του είχαν αρχίσει να μουλιάζουν.

Το πρώτο μπάνιο μας ήταν σούπερ, τα μαθήματα από αυτή την ημέρα πολλά όπως: μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα και κυρίως μην προδικάζετε καταστάσεις, χαλιέστε πιθανά χωρίς λόγο. Το μόνο που έχει σημασία είναι το παιδάκι σας να είναι ευτυχισμένο και να παίρνει αγάπη.

IMG 20160612 123405 Copy

Τέλος, διαλέξτε το αντιηλιακό του παιδιού σας με προσοχή!

Καλό μας καλοκαίρι!!!

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα...

mamaloo

mamaloo_bounce

Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για την Αγγελική Μπαμπαλούκα
Γιατί ο γιατρός της mamaloo είπε έξαλλος " Για αυτό ήρθε εδώ? Για να την ξεγεννήσω πρόωρα?"
Ακολουθήστε τη mamaloo στο instagram
Ακολουθήστε τη mamaloo στο pinterest

Όνομα Συγγραφέα:
Γεια! Είμαι η Αγγελική Μπαμπαλούκα, Έχω δουλέψει για πολλά χρόνια ως marketer σε μεγάλες εταιρείες αλλά ακόμη περισσότερα χρόνια στο εμπορικό τμήμα διάφορων μέσων μαζικής επικοινωνίας. Ως...