Πώς να επιλέξετε μάρσιπο

Μπορείς εύκολα να μετακινηθείς, να απλώνεις ρούχα, να σφουγγαρίζεις ενώ ταυτόχρονα το παιδάκι σου χαλαρώνει πάνω σου και μαθαίνει και καμιά δουλειά.

Ναι μιλάω για το μάρσιπο!

Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν το μάρσιπο μόνο όταν το μωρό είναι μωρό μωρό. Αμέσως μόλις το παιδί μεγαλώσει λίγο πχ. 10 κιλά αφήνουν το μάρσιπο στην άκρη.

Πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί; Είναι καλύτερο να το κυνηγάς παντού; Άσε που οι πιο καινούργιοι μάρσιποι έχουν και καλά στηρίγματα αλλά και άριστη ανατομία ώστε να μοιράζεται το βάρος του παιδιού στο σώμα σας σωστά

Ο δικός μας μάρσιπος έχει τη δυνατότητα να κάθεται το παιδί είτε μπροστά, είτε στην πλάτη (εξίσου βολικό) και πραγματικά μας έχει λύσει τα χέρια J

Ποια είναι τα είδη μάρσιπου που υπάρχουν στην αγορά;

Κλασικός μάρσιπος.

Αυτός που πιάνει από τους ώμους και το παιδί κάθεται μπροστά στο στήθος σας. Μη βάλετε το μωρό σας να κοιτά προς τα έξω πριν μεγαλώσει αρκετά ώστε να μπορεί να στηρίζει κεφάλι και ποπό.

Ο κλασικός μάρσιπος δεν είναι και ότι πιο βολικό για νεογέννητα καθώς συνήθως τους "πεφτουν" μεγάλοι και εξαφανίζονται μέσα σε αυτούς αλλά από την άλλη είναι με ιδιαίτερη μελέτη σχεδιασμένοι.

Επίσης, ο κλασικός μάρσιπος δεν βολεύει για να θηλάζεται κρατώντας το μωρό σε αυτόν.

Sling

Απλός, απλούστατος! Κατ’ουσίαν είναι ένα κομμάτι φαρδύ ύφασμα που φοριέται περνώντας το από τον έναν ώμο στη μια πλευρά και κάτω από την μασχάλη στην άλλη.

Το sling είναι σούπερ ιδανικό για θηλασμό, καθώς το μωρό ‘κρύβεται’ κάτω από το ύφασμα για να φάει.

Στη θέση σας δεν θα έπαιρνα sling μετά τα 5-6 κιλά καθώς, δεν έχει καμία εργονομική σχεδίαση.

Wrap

Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε ένα κομμάτι ύφασμα. Με τη διαφορά ότι εδώ περνάει πάνω από τους ώμους και δένει μπροστά στο στήθος στο σημείο που τοποθετείτε το μωρό. Και αυτό το είδος είναι ιδανικό για θηλασμό.

Εγώ προσπάθησα μια φορά να φορέσω ένα και έγινε φιόγκος... στη κυριολεξία!

Μόνο εάν έχετε σοβαρούς λόγους να μη φορέσετε μάρσιπο –πχ. Λουμπάκο, αυχενικό κ.ο.κ.

Σε αντίθετη περίπτωση κάνει καλό στο παιδί, σε εσάς και στους γύρω σας.

Πρώτα απ’ όλα το παιδάκι σας θα επικοινωνεί από πολύ νωρίς με όλο τον κόσμο, εσείς θα έχετε ελεύθερα χέρια να κάνετε τις δουλειές σας και όσο για τους γύρω σας... όλοι χαίρονται να βλέπουν ένα μωράκι να τους κοιτάει γεμάτο απορία.

Περισσότερα άρθρα με ένα κλικ. 

Όνομα Συγγραφέα:
Γεια! Είμαι η Αγγελική Μπαμπαλούκα, Έχω δουλέψει για πολλά χρόνια ως marketer σε μεγάλες εταιρείες αλλά ακόμη περισσότερα χρόνια στο εμπορικό τμήμα διάφορων μέσων μαζικής επικοινωνίας. Ως...