Μαμά στο σπίτι και κατάθλιψη - πώς να ζητήσετε βοήθεια

Η κατάθλιψη είναι μια αθόρυβη νόσος. Το άτομο υποφέρει από θλίψη και αρνητικές σκέψεις. Δεν ευχαριστιέται ακόμα και όλα όσα μέχρι πρότινος του έδιναν χαρά.

Τι αισθάνονται οι γυναίκες με κατάθλιψη:

Συχνά ακούω στο γραφείο μου, από μαμάδες που πάσχουν από κατάθλιψη: "Προσπάθησα να το κρύψω." "Νοιώθω ότι απογοητεύω τα παιδιά μου." "Μερικές μέρες δεν θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι." "Μου λένε να είμαι χαρούμενη για τα παιδιά μου, αυτό δεν με βοηθάει καθόλου."

Είσαι μαμά; 6 λόγοι για να συναντάς τις φίλες σου πιο συχνά

Πολλές μαμάδες όταν έρχεται το μωράκι τους στη ζωή τους απομακρύνονται από τις φίλες τους. Νιώθουν ότι δεν περισσεύει χρόνος για να αφιερώσουν στον εαυτό τους και να βγουν. Το να βρίσκεις χρόνο να συναντάς τις φίλες σου όμως σου κάνει καλό και η καλή σου διάθεση θα βγει και στην οικογένεια σου.

6 λόγοι για να συναντάς τις φίλες σου πιο συχνά:

1. Σε βοηθούν να αποφορτιζεσαι.

3 μυστικά για να γίνουμε χαρούμενοι γονείς

Όλοι εμείς οι γονείς αγαπάμε πολύ τα παιδιά μας, αλλά πάντα παραδεχόμαστε ότι το να είσαι γονιός μπορεί να γίνει πραγματικά δύσκολο.

Τα παιδιά μας είναι τα πιο γλυκά και σημαντικά πλάσματα στον κόσμο, όμως πολλές φορές καταφέρνουν μας φέρουν στα όρια μας.

Πολλές φορές παραδεχόμαστε ότι έχουμε κουραστεί, ότι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα και νιώθουμε ότι δεν έχουμε άλλη υπομονή. Άλλες φορές νιώθουμε αγχωμένοι και χωρίς διάθεση αφού συνεχώς κρίνουμε πολύ αυστηρά τον εαυτό μας.

Έντεκα σημάδια ότι είσαι καλή μαμά

“Είμαι άραγε καλή μαμά;” , “Πώς με βλέπουν τα παιδιά μου;”

Έχω ακούσει πολλές φορές αυτή την ερώτηση από μαμάδες φίλες μου, από μαμάδες που επισκέπτονται το γραφείο μου και ναι, το έχω σκεφτεί κι εγώ. 

“Eίμαι καλή μαμά;” αναρωτιέμαι τα βράδια που επιστρέφω αργά από τη δουλειά και τα παιδιά μου κοιμούνται χωρίς να τους πω καληνύχτα, όταν κάποια Σαββατοκύριακα είμαι κουρασμένη και τα παίρνω νωρίτερα από το πάρκο ενώ εκείνα θέλουν να παίξουν λίγο ακόμα. Όταν δεν  αντέχω να παίξω μαζί τους άλλο λίγο, έχω πολλά όταν να σου πω…

Μωρέ μήπως δεν ακούνε;

Προχθές είμασταν στη παιδική χαρά και πραγματικά κόντεψα να τσακωθώ με μια μαμά.

Είμαι σίγουρη ότι την άκουσα να λέξη λέξη "όχι ή σταμάτα" στο παιδάκι της τουλάχιστον 100 φορές, στη μισή ώρα που ήταν εκεί.

Σε καμία περίπτωση δε θέλω να κάνω την κουλ και την έξυπνη... προφανώς και πέρασα από αυτή τη φάση που νόμιζα πως η μόνη λέξη που έλεγα στον Οδυσσέα ήταν όχι. Ευτυχώς όμως άμεσα κατάλαβα ότι είναι λάθος! Έτσι μίλησα με τον παιδίατρο... ε, τι να κάνω με αυτόν έχω άνεση.

Συστάσεις κατανάλωσης φρουτοχυμών στη βρεφική, παιδική και εφηβική ηλικία

Γράφει η Αγγελική Μοράρη

Εγγραφή στο RSS - μαμά