Πόση ψυχική δύναμη χρειάζεται για να κυοφορήσεις ένα μωρό που ξέρεις ότι δεν θα ζήσει;

Έμαθαν ότι το μωρό τους δε θα ζήσει και αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του…

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή του ανθρώπου που θα κάνει κάτι πολύ παραπάνω από τα όριά του. Αυτό συνέβη στην περίπτωση δυο γονιών που έμαθαν ότι το μωράκι τους θα ζήσει ελάχιστα μετά τη γέννα και αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του.

Ο Royce και η Keri Young ένα ζευγάρι από την Οκλαχόμα έλαβε τα πιο άσχημα νέα που μπορεί να λάβει ένα ζευγάρι που περιμένει μωρό. Το κοριτσάκι που θα γεννιόταν σε λίγο καιρό είχε διαγνωστεί με μια σπάνια γενετική ανωμαλία και δεν θα ζούσε παρά λίγες μέρες μετά την γέννησή της. Αντί να παραδοθεί στη θλίψη και τον πόνο του το ζευγάρι έκανε κάτι που πραγματικά μόνο έμπνευση και δύναμη μπορεί να μας δώσει.
 
Όπως αναφέρει σε post του Facebook ο Royce οι γιατροί ρώτησαν την σύζυγό του αν θα μπορούσε να μην διακόψει την κύηση, έστι ώστε μετά τη γέννηση της μικρής τα όργανά της να δωρίζονταν. «Στεκόμουν εκεί, θλιμμένος και με την καρδιά μου χίλια κομμάτια. Μέχρι που σηκώθηκα και απλώς την κοιτούσα αποσβολωμένος», έγραψε ο πατέρας του μωρού. «Ήμουν θεατής στην ίδια μου τη ζωή. Κοιτούσα μια ηρωΐδα, η οποία ζούσε στην κυριολεξία την χειρότερη στιγμή της ζωής της, αφού ανακάλυψε και συνειδητοποιήσε ότι το μωρό της θα πεθάνει, δεν έβαλε τον εγωισμό, αλλά τον αλτρουϊσμό της πάνω από όλα. Μπορούσε να βοηθήσει και το έκανε. Είναι ένα από τα πιο δυνατά πράγματα που έχω ζήσει στη ζωή μου», συμπλήρωσε.
 
«Η Keri ήταν στα χαρακώματα όλον αυτόν τον καιρό. Ένιωθε κάθε μικρό σκίρτιμα, κάθε μικρή κλωτσιά, κάθε γύρισμα του μωρού. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό της θύμιζαν ότι κουβαλάει ένα μωρό το οποίο θα πεθάνει. Τα πόδια και η πλάτη της πονούσαν. Ζούσε κάθε χαρούμενη στιγμή της εγκυμοσύνης, αλλά στο τέλος δε θα ένιωθε τη χαρά της. Είναι ΣΚΛΗΡΗ, είναι ΓΕΝΝΑΙΑ, είναι απίστευτη». συνέχισε ο σύζυγός της.
 
Το post ανέβηκε πριν περίπου μια εβδομάδα και ήδη έχει χιλιάδες likes, shares και πάρα πολλά σχόλια. Σε συνέντευξή του στην Huffington Post ο Royce εξήγησε ότι μοιράστηκε την εμπειρία του για να δείξει πόσο γενναία είναι η σύζυγός του, αλλά και πόση χαρά μπορεί να μοιράσει το μικρό τους κοριτσάκι.

πηγή:  infowoman.gr