Πόσο συχνά πρέπει να ανανεώνουμε το χρώμα στους τοίχους;

Πόσο συχνά πρέπει να ανανεώνουμε το χρώμα στους τοίχους;

Συνήθως χρειάζεται να περάσουν χρόνια προτού αρχίσει να ξεβάφει ή να ξεφλουδίζει το χρώμα από τους τοίχους. Εάν αυτό συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ολοκλήρωση του βαψίματος σημαίνει ότι είτε η βαφή δεν έγινε με σωστό τρόπο είτε χρησιμοποιήθηκαν κακής ποιότητας υλικά ή το σπίτι αντιμετωπίζει έναν μεγάλο «εχθρό», την υγρασία...

Επενδύστε σε καλό χρώμα το οποίο θα έχει την εγγύηση της μεγάλης διάρκειας και τα εφόδια να «καταπολεμήσει» τους «εχθρούς» του χρώματος, όπως την υγρασία. 

Η δική μας συμβουλή είναι να ανανεώνετε το χρώμα στους τοίχους σας τουλάχιστον κάθε 5 χρόνια. 

Πέρα από το αισθητικό κίνητρο για να αλλάξουμε το χρώμα στο σπίτι μας σημαντικός παράγοντας είναι το πόσο μας προστατεύει από μικρόβια που αναπτύσσονται.

Βεβαιωθείτε για την ποιότητα του χρώματος και την αντιμικροβιακή του δράση. Καλό είναι μια φορά ανά σεζόν ή μια φορά ανά διετία, να καθαρίζετε τους τοίχους και να τους απολυμαίνετε.

Χρησιμοποιείστε διάλυμα χλωρίνης σε νερό και τρίψτε καλά τις επιφάνειες. Αυτό αφενός θα διατηρήσει περισσότερο το χρώμα στους τοίχους σας αλλά το κυριότερο, θα απολυμάνει τυχόν μικρόβια που εγκαθίστανται με τον καιρό και συμβάλλουν στην ανάπτυξη αλλεργιών, ή ακόμη μικρών συμπτωμάτων όπως του βήχα της δυσκολίας στην αναπνοή κ.ο.κ. 

Φροντίστε, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες να αερίζετε το σπίτι καθημερινά για τουλάχιστον δύο ώρες. Όσο για τη χειμερινή περίοδο μισή ώρα την ημέρα, αποδεικνύεται ζωτικής σημασίας για το σωστό αερισμό του σπιτιού από ρύπους που αναπτύσσονται.

Τέλος μια μικρή συμβουλή που καταρρίπτει «μύθους» του παρελθόντος είναι η τοποθέτηση ενός φυτού στο εσωτερικό του σαλονιού σας.
Τα φυτά φιλτράρουν τον αέρα και διασφαλίζουν την υγιεινή αναπνοή κυρίως όταν είναι δύσκολο να αερίσουμε το σπίτι για όσο διάστημα πρέπει. Επιλέξτε ένα κατάλληλο φυτό, αφού πρώτα συμβουλευτείτε έναν ειδικό ο ποίος θα σας προτείνει βάσει των τετραγωνικών του σπιτιού σας αλλά και ανάλογα με το πόσα άτομα ζουν μέσα στο σπίτι το κατάλληλο φυτό για εσάς.

Πάντα είναι καλό να επιλέγετε πιστοποιημένα Οικολογικά χρώματα για την βαφή του σπιτιού σας, καθώς προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα. Πρώτα από όλα, δεν εμπεριέχουν βλαβερά –για τον άνθρωπο- συστατικά όπως βαρέα μέταλλα και καρκινογόνες ή τοξικές ουσίες. Επίσης, τα οικολογικά χρώματα περιέχουν ελάχιστη ποσότητα διαλυτών, γιαυτό και είναι είτε πολύ χαμηλής οσμής είτε άοσμα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, κάνετε καλό και στο περιβάλλον, καθώς –σε σύγκριση με τα συμβατικά, μη οικολογικά προϊόντα- τα πιστοποιημένα Οικολογικά χρώματα, ρυπαίνουν ελάχιστα το περιβάλλον και βοηθούν στην προστασία του.

Και τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πιστοποιημένα Οικολογικά χρώματα, είναι εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, καθώς φέρουν την πιστοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Μαργαρίτα»), έχοντας αξιολογηθεί για τις ιδιότητες τους σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές από ανεξάρτητα εργαστήρια.

Ένα από τα πλέον προβεβλημένα πιστοποιημένα Οικολογικά χρώματα της Ελληνικής αγοράς είναι και το Smaltoplast Silk της VECHRO. Το Smaltoplast Silk είναι ένα ιδιαίτερα καινοτόμο προϊόν, καθώς είναι Οικολογικό, Υποαλλεργικό & Aντιμικροβιακό (φέρει Πιστοποίηση από το Βρετανικό ίδρυμα Αλλεργιών ) πλαστικό χρώμα βαφής εσωτερικών χώρων. Προσφέρει επίσης μόνιμη δράση κατά της μούχλας.

 Όλα τα παραπάνω μοναδικά χαρακτηριστικά του, έκαναν τους Έλληνες καταναλωτές να το αναδείξουν & να το βραβεύσουν ως “DIY προϊόν της χρονιάς 2013”.

Σαν επιστέγασμα των παραπάνω, θα πρέπει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν παράγεται από μία Ελληνική Βιομηχανία, την VECHRO, η οποία είναι η Νο1 σε Πωλήσεις και Πιστοποιήσεις Οικολογικών Χρωμάτων, με 76 συνολικά προϊόντα της να φέρουν την Οικολογική πιστοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία επίδοση που την κατατάσσει 1η στην Ελλάδα και 3η σε ολόκληρη την Ευρώπη.