Συμβουλές επιβίωσης  όταν ταξιδεύουμε με μικρά παιδιά

Συμβουλές επιβίωσης όταν ταξιδεύουμε με μικρά παιδιά

Αν έχετε ήδη παιδάκια, ξέρετε πολύ καλά ότι οι διακοπές μαζί τους, κάθε άλλο παρά διακοπές είναι. Όμως όλοι αγαπάμε τα ταξίδια.

Βέβαια ένα ταξίδι δεν είναι πάντα εύκολο, και ορισμένες φορές προκύπτουν τόσα προβλήματα που αναρωτιέται κανείς αν άξιζε τον κόπο.
Όμως κάθε ταξίδι αποτελεί άλλη μία καλή εμπειρία και βοηθά στην καλύτερη οργάνωση των διακοπών χωρίς προβλήματα και δάκρια, παρά μόνο διασκέδαση και χαρά για μικρούς και μεγάλους.

Να λοιπόν κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα οδηγήσουν πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά να απολαύσουν όμορφες και ξέγνοιαστες διακοπές.

• Δεν είναι για σας. Είναι γι’ αυτά.
Όταν το συνειδητοποιήσετε αυτό, θα απολαύσετε τις διακοπές σας πολύ περισσότερο. Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν την έννοια της χαλάρωσης, ούτε νοιάζονται για παραλίες με λευκή άμμο και εξαιρετικό φαγητό και κρασί.

• Επιλέξτε έναν προορισμό που καλωσορίζουν και φροντίζουν τα παιδιά.
Προσέξτε το περιβάλλον του ξενοδοχείου να είναι φιλικό για τα παιδιά. Με κατάλληλους χώρους για διάφορες δραστηριότητες.

• Χαμηλώστε τις προσδοκίες σας.
Περιμένετε τα χειρότερα, ελπίζετε για το καλύτερο. Πολλά άτομα έχουν δημιουργήσει μεγάλες αυταπάτες για τις διακοπές τους, με αποτέλεσμα να απογοητεύονται όταν συναντήσουν την πραγματικότητα. Ίσως θα υπάρξουν καθυστερήσεις, εμπλοκές και προβλήματα στα σχέδιά σας. Δεχθείτε το και να είστε προετοιμασμένοι, είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε. Όταν πράγματι δεν περιμένετε το θαύμα, όλα τα άλλα θα σας φαίνονται σαν μπόνους!

• Οργανώστε το ταξίδι σας, την ώρα του ύπνου.
Αν έχετε μία πτήση που διαρκεί τρεις ώρες, προσπαθήστε να είναι στη διάρκεια που τα παιδιά συνήθως κοιμούνται. Στην αρχή μάλλον θα είναι ενθουσιασμένα με την ιδέα του ταξιδιού, αλλά σε λίγο μάλλον η δόνηση του αεροπλάνου θα τα βοηθήσει να κοιμηθούν. Μόλις λοιπόν κοιμηθούν αρχίζουν οι διακοπές σας. Απολαύστε ένα ποτήρι κρασί και το αγαπημένο σας βιβλίο, γιατί αυτή η ηρεμία δεν θα διαρκέσει πολύ.

• Αποφύγετε τη ζάχαρη.
Μην ξεχαστείτε. Όχι καραμέλες, χυμούς, σοκολάτα, κλπ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η ζάχαρη δίνει στα μικρά μεγάλη ενέργεια και είναι μάλλον αδύνατο να τα κρατήσουμε ήρεμα και ήσυχα στο κάθισμά τους. Έτσι μακριά από κάθε τι γλυκό στη διάρκεια της πτήσης.

• Μεγάλη αποσκευή.
Μην τρομάζετε. Αυτό ισχύει για τα παιχνίδια και την ψυχαγωγία τους. Γεμίστε μία τσάντα που θα έχετε βέβαια μαζί σας, με παιχνίδια, βιβλία ζωγραφικής, και ασφαλώς το iPad σας. Κατεβάστε ότι ηλεκτρονικό παιχνίδι ή ιστορία υπάρχει για να μείνει συγκεντρωμένο το αγγελούδι σας σε αυτό. Θα είναι μεγάλη ανακούφιση.

• Φτιάξτε ένα πρόγραμμα.
Φτιάξτε ένα χρονοδιάγραμμα με διάφορες εκδηλώσεις και προσπαθήστε να το ακολουθήσετε. Τα παιδιά αγαπούν τη συνήθεια. Τους αρέσει να ακολουθούν το πρόγραμμά τους. Γεμίστε την ημέρα τους με διάφορες δραστηριότητες ώστε να είναι κουρασμένα και έτοιμα για ύπνο το βράδι. Όσο περισσότερο και καλύτερα κοιμούνται τόσο καλύτερα θα περνάτε εσείς. Μην ξεχνάτε, το βαριεστημένο παιδί ισοδυναμεί με καταστροφή.

• Πάρτε βοήθεια.
Εάν είναι δυνατόν έχετε μαζί σας, γονείς, πεθερικά ή καλύτερα μία baby sitter! Παρόλο που θα ξοδέψετε περισσότερα χρήματα, σας αξίζει ένα δείπνο χωρίς παιδιά με το σύντροφό σας.
Τέλος, το σπουδαιότερο πράγμα που πρέπει να θυμάστε, είναι στις διακοπές, να αφήσετε τα παιδιά να είναι παιδιά. Μόλις το επιτρέψετε αυτό, ίσως θα μπορούσε να φανερωθεί το παιδάκι που κρύβετε και εσείς μέσα σας.